Kampioenen, kampioenen olé olé olé

f2
We kunnen al bijna van een traditie spreken. Het seizoen van de F2 werd afgesloten met een toernooi bij SV Loosdrecht. Vorig jaar sleepten we de tweede prijs in de wacht. Dit jaar gingen we voor de grote beker. Het toernooi was sterk bezet. SV Loosdrecht F1 werd kampioen in de vijfde klasse, Buitenboys F5 flikte datzelfde kunstje in de vierde klasse en SDO F3 speelde het afgelopen seizoen in de derde klasse. Het werd pittig. Maar we hadden het geluk aan onze zijde. De eerste twee wedstrijden speelden we op het veld waar we op 18 oktober 2014 onze eerste echte wedstrijd wonnen.

sdo
We begonnen tegen SDO. En hoe! Er werd fantastisch goed overgespeeld, waardoor we als een heet mes door de boter sneden. In dit geval dus als een team door de vijandelijke linies. De eerste goal liet niet lang op zich wachten. Fijne voorzet van rechts op Milan die helemaal vrij gelaten was. Hij dacht niet na, kreeg de bal voor zijn linkerbeen, niet zijn favoriet, maar schoot en scoorde. Dat wat al heel vaak op de training lukte, lukt dus ook gewoon in de wedstrijd. Dat Sytse de tweede goal met links scoorde is logischer. Dat is namelijk wel zijn favoriete been.

Alsof de mannen begrepen dat het doelsaldo in zo’n toernooi belangrijk kan zijn, zetten ze er nog een tandje bij. De derde was ook van Milan. Nu met rechts, hard in de korte hoek. Onmogelijk voor welke keeper dan ook om die bal te houden. Achterin hielden Pom en Raf het goed dicht, Floris, Melle en Sacha strooiden met passjes en Sytse was overal te vinden. En ook Ollie sleurde eraan, ondanks zijn pijnlijke knie.

Reno was het slot op de deur, maar echt veel had hij niet te doen. Op 1 moment na. Balverlies op het middenveld na een te ver doorgevoerde solo. SDO neemt over en weet het net achter Reno te vinden. 3-1. Het slotakkoord was weer voor ons. Na goed doorzetten van Pom wist hij de bal aan de andere kant van het veld over de doellijn te brengen. Goed begin. Op het andere veld wist Buitenboys te winnen van Loosdrecht. Met een kleiner verschil, dus we stonden na de eerste ronde eerste op doelsaldo. De prijzen worden echter pas aan het eind van de ochtend verdeeld. We bleven dus scherp.

Ook dit jaar was er een activiteit tussen de wedstrijden. We mochten drie keer schieten op een doel met gaten. De speler die overall de meeste punten haalde, kreeg een mooie prijs. We namen de ballen met overtuiging, maar helaas ging deze individuele prijs aan de neuzen van de F2 voorbij.

buitenboys
Tweede wedstrijd. Zelfde veld. Buitenboys uit, altijd lastig. Weer waren we beter aan het begin van de wedstrijd. Weer mooie combinaties, weer felle sprints, weer geloof in eigen kunnen. De eerste corner van links werd door Sytse genomen. De bal draaide over iedereen heen, landde tegen de achterste paal en rolde toen over de doellijn naar de andere paal. Geen goal. Het was uitstel van executie, want na een schot van Milan op de paal zorgde Ollie voor de 1-0. Even leek Buitenboys terug in de wedstrijd te komen toen ze met een spaarzame uitbraak op 1-1 kwamen. Maar daarna was het heilige vuur er gelijk wel uit bij de heren uit Almere. Terwijl Sacha even langs de kant behandeld werd aan een bloedlip na een ongelukkige botsing, zorgde Ollie met zijn tweede en derde goal in no time EN voor een hattrick EN voor een 3-1 voorsprong. Bij de laatste kreeg hij hulp van de keeper, maar de tweede goal was wonderschoon. In de kruising. Dat Buitenboys in de allerlaatste minuut nog een goaltje meepikte was voor de statistieken. Eindstand 3-2. Loosdrecht won van SDO en zo gingen we als enige met zes punten fier aan de leiding.

svloosdrecht
De laatste wedstrijd tegen organisator SV Loosdrecht. Een gelijkspel was al genoeg, maar daar speelden we niet op. Winnen wilden we. Het was niet mooi, maar ongemeen spannend. Loosdrecht kwam op voorsprong doordat we op het middenveld niet hard of stevig genoeg ingrepen. Gelukkig zette daarna iedereen de schouders eronder. Milan liet zien hoe dat echt moet. Voet erin, duel winnen en de goal maken. Een schot recht door het midden. Prima werk. Daarna werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld. Sacha speelde de laatste vijf minuten volledig in dienst van het team in de verdediging, Raf werkte ballen weg, Melle gaf mooie passjes, Floris stoorde in de opbouw, Pom toonde zijn befaamde zijstap actie, Sytse rende dat het ene lieve lust was, Ollie bleef kijken en samenspelen en Milan had zijn neusje voor de goal bij zich. En Reno bleef rustig in de goal, trapte steeds beter uit en coachte van achteruit.

Zeven punten uit drie wedstrijden, dan ben je de terechte winnaar. En omdat SDO won van Buitenboys was het afgetekend: FC Breukelen 7 Loosdrecht 4 Buitenboys en SDO 3

image1

Een mooie afsluiting van het seizoen als echte kampioenen. Om met Louis van Gaal te spreken: “the cup is also a prize”

En de echte afsluiting volgt nog. Ook een traditie. Sterspelers van de F2 tegen de ouders. 11 juni. Onderlinge pot. Op het scherpst van de snede. Met aansluitend een barbecue met overheerlijke vlees van sponsor Sjaak Baatsen! Als dat geen feest wordt.

image2