FC Breukelen 1 - PKC’83 1 (2 - 1)

1e
pkc 83
Na de overwinning van afgelopen zaterdag op SVL (2-4) speelden de mannen van FC Breukelen 1 gisteravond tegen PKC’83 uit Groningen. Om 20.00u werd er afgetrapt op het kunstgras onder het toeziend oog van veel Breukelensupporters. Beide ploegen keken de eerste 10 minuten de kat uit de boom. PKC’83 verloor afgelopen zaterdag met 0 - 5 van FC ’s-Gravenzande. Dit bleek al snel een geflatteerde uitslag, want de bezoekers uit Groningen lieten in de beginfase zien dat ze konden voetballen. Na een kwartier kwam Breukelen zelf op stoom. Met vlagen werd er schitterend voetbal op de mat gelegd en dat resulteerde in een aantal goed uitgespeelde kansen, maar niet in een voorsprong. Tot ongeveer de 38e minuut. FC Breukelen mocht aanleggen voor een vrije trap en Daniël Kops, die afgelopen zaterdag drie keer scoorde tegen SVL, ging met vertrouwen achter de bal staan. Met een snoeiharde trap belandde de bal in de winkelhaak en stond de voorsprong voor Breukelen op het spreekwoordelijke scorebord. Dit was gelijk ook de ruststand.

Fotoserie van Nico van Stroe

Het voornemen van Breukelen was om de voorsprong in de tweede helft uit te breiden. De mannen uit Groningen gingen hier alleen niet mee akkoord. Er werd gevochten voor de laatste kans om te kunnen promoveren naar de hoofdklasse. Echt uitgespeelde kansen kreeg PKC’83 niet, maar FC Breukelen kwam ook niet meer aan voetballen toe. Het besef kwam dat Breukelen in de eerste helft al te veel kansen had laten liggen. En iedereen kent de ongeschreven wetten van het voetbal: ‘Als je zelf de kansen niet afmaakt, valt het doelpunt aan de andere kant.’ Tien minuten voor tijd was niets minder waar. PKC’83 kwam op gelijke hoogte uit een corner nadat keeper Nick Turksma eerder in de wedstrijd al een paar keer zijn ploeg op een voorsprong had weten te houden.

Na de gelijkmaker van PKC’83 kwam FC Breukelen zichtbaar in een tweestrijd. Na zo’n goed gespeelde eerste helft kan er geen genoegen worden genomen met een punt. Aan de andere kant, een gelijkspel leverde ook een goede uitgangspositie op voor de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen FC ’s-Gravenzande en een nederlaag zeker niet. Het hinken op twee gedachten was ook duidelijk zichtbaar op het veld. Aanvallende momenten werden afgewisseld met verdedigen met man en macht. Het duel leek in een gelijkspel te gaan eindigen. In diepe blessuretijd kwam daar nog verandering in.

Marc van Rees maakte zijn aantocht in de 16 meter en een speler van PKC’83 besloot veel risico te nemen door een sliding op van Rees in te zetten. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees naar de penaltystip. Daniël Kops was inmiddels al gewisseld en Sven van Vuuren ging achter de bal staan. Een spannend moment omdat van Vuuren afgelopen zaterdag in de strafschoppenserie* achteraf het net niet wist te vinden. Dit keer was het geen probleem en liet van Vuuren de keeper kansloos. Direct na de strafschop werd er afgefloten en pakt FC Breukelen de tweede overwinning in de poulefase van de nacompetitie. Ook de strafschoppenserie* na afloop van deze wedstrijd werd gewonnen. Komende zaterdag wacht FC ’s-Gravenzande. In dit duel heeft FC Breukelen genoeg aan een punt om verder te gaan in de nacompetitie.

* Na ieder duel worden er strafschoppen genomen, waar een winnaar uit moet komen, voor het geval er twee ploegen met een gelijk aantal punten en een gelijk aantal doelpunten eindigt.