Debuut 3 B-junioren in reserve hoofdklasse

volendam
2e
Helaas moet Breukelen 2, na een aantal seizoenen, afscheid nemen van de reserve hoofdklasse, het hoogste amateurpodium in Nederland voor opleidingselftallen.

Na een succesvolle eerste seizoenshelft, waarbij men zelfs even een gedeelde 4de plak innam, sloeg na de winterstop het noodlot toe. Belangrijkste oorzaken van de terugval waren het vertrek van Aaron Balk in de winterstop en het doorschuiven van routinier en aanvoerder Sven van Vuuren naar het 1ste elftal.

Toch zijn er gelukkig ook een hoop positieve zaken te benoemen. Want naast van Vuuren schoven ook Cavit Yavuz en Hans Kabalt definitief door en sluiten Bob van Tricht, Zaid El Jalouli en Jantijn Augustin in de voorbereiding op het komende seizoen aan bij de A selectie.

Ook vanuit de A1, getraind door het duo Erik Turksma en Dennis Lammerts braken talenten door en werden de eerste competitieminuten in het 2de gemaakt. Keeper Stan de Wit, Michiel Coppini, Roy Turksma en Nik van Tricht speelden al diverse malen mee. Dave Hensbergen en Jesse van Riet maakten zelfs al hun debuut in het 1ste.

Afgelopen zaterdag werd voorlopig afscheid genomen van de reserve hoofdklasse met een uitwedstrijd tegen Volendam. Ook nu kregen 3 debutanten de kans zich te bewijzen op senioren niveau en werd er een beroep gedaan op de B1 junioren Maikel de Leeuw (17), Mees Bouweriks (16) en Jordi Grilk (15). Alle 3 maakten een goede indruk en hebben hiermee geroken aan het grote werk, met als uiteindelijke doel debuteren in het 1ste.

Good old Paul van de Bosch (54) maakte de 90 minuten vol (respect) en had nog energie om na de wedstrijd op de foto te gaan met de “rookies”.

FullSizeRender

Op naar volgend seizoen, waarin 6 tot 8 A junioren definitief doorschuiven naar de selectie en men zo snel mogelijk terug zal willen keren naar de reserve Hoofdklasse.