Mark Rutgers: "Ik heb het prima naar mijn zin en wil graag langer blijven"

1e
Mark Rutgers
Mark Rutgers kwam bij het begin van dit seizoen over van topklasser IJsselmeervogels. De ervaren verdediger speelde eerder betaald voetbal voor onder andere FC Haarlem, KR Reykjavik, Vikungur Reykjavik en SQC Binh Dinh FC in Vietnam.

Omdat Mark door allerlei oorzaken wat te weinig aan spelen toekwam, en ook het heen en weer rijden te belastend werd ging hij op zoek naar een leuke club, dichtbij zijn woonplaats Uithoorn. “Mijn oude trainer Frans Adelaar hoorde van mijn wens en suggereerde me ook eens te oriënteren bij - toen nog hoofdklasser - FC Breukelen. Frans kende FC Breukelen via zijn vriend Ab Kabalt. Omdat ik ook positieve berichten kreeg van mijn vriend Aaron Balk besloot ik me te melden bij FC Breukelen”.

Inburgering verloopt prima

“Ik moet zeggen dat ik het nu prima naar mijn zin heb. Vond het in het begin wel jammer dat FC Breukelen zich op het nippertje niet had gehandhaafd in de hoofdklasse. Op zich geen probleem, als ik mijn woord geef kom ik dat ook na. De reistijd is minimaal, de sfeer in het elftal en in de club is prima. Mijn inburgering verloopt verder gladjes. Supporters maken graag een praatje met me. Zelfs mijn vrouw kwam laatst enthousiast thuis van een wedstrijd in Breukelen.”

Nacompetitie?

“Met een beetje mazzel plaatsen we ons zaterdag bij Roda Boys/Bommelerwaard nog voor de nacompetitie. We hadden dat al veel eerder moeten doen maar gelukkig hebben we nog een kleine kans. We hebben kwaliteit genoeg om via de nacompetitie weer terug te keren in de Hoofdklasse. Jammer dat er wat spelers vertrekken, maar ook mooi dat clubs zoals topklassers TEC en KHFC en hoofdklasser DOVO blij zijn met onze spelers. Ik hoor ook dat velen op de club blij zijn met het feit dat Deen van Embricqs weer terug komt. Hij is een echte versterking volgens hen.”

Begeleiding

“Zou voor FC Breukelen mooi zijn als er een paar jonge talenten in de voorbereiding van het nieuwe seizoen de stap naar het eerste elftal kunnen maken. Ik heb Jürgen Reiprich al aangegeven graag wat langer te willen blijven en volgend seizoen te willen helpen bij de overgang van deze talenten. FC Breukelen is ook mijn club geworden en dan behoor je gewoon ook wat te doen buiten het voetballen in het eerste elftal om.”

Wensen

“Het valt me op dat er amper verslagen van het eerste elftal staan op de website. Ik hoop dat dat veranderd in het nieuwe seizoen. Het eerste elftal is toch het vlaggenschip van de club. Ik denk dat als je het eerste elftal wat meer aandacht geeft je dat direct kan merken in de publieke belangstelling, zowel bij thuis als bij uitwedstrijden.

We zitten soms met 20 personen in een kleedkamer. Zeker als we straks in de Hoofdklasse spelen is het verstandig daar iets aan te veranderen. Ik hoop dat de club de kleedkamer van het eerste elftal wat kan laten vergroten”.