FC Breukelen veteranen verliest nipt van Ajax

Ajax_Amsterdam.svg
vet1
Onder tropische omstandigheden stond afgelopen dinsdagavond de topper tussen de veteranen van FC Breukelen en Ajax op het programma. De mannen van FC Breukelen verloren nipt met 6-4 maar maakten desondanks indruk.

In de grote indoorhal op trainingscomplex De Toekomst trad Ajax aan met een zestal spelers van het zaterdag veteranenteam – dat recent overtuigend kampioen werd in de 1e klasse C – aangevuld met ex-profs Kiki Musampa, Nordin Wooter, Yannis Anastasiou, Hannie Das, Arno Splinter, Leo van Veen en rapper/zanger Yes-R. Bij FC Breukelen bestond het team uit de vaste kern van de veteranen 35+ plus gastspelers Ruud Kolijn, Rene Elzenaar en Guido Hentenaar.

Het veelkoppige publiek dat uit Breukelen was meegereisd zag FC Breukelen binnen 10 minuten verrassend op voorsprong komen door een attente rebound van Nico de Langen. Daarna voerde Ajax de druk op en wist met vlotte combinaties een paar keer gevaarlijk voor het doel van keeper André Manten te verschijnen. FC Breukelen verdedigde compact en geconcentreerd maar moest voor rust toch drie tegendoelpunten toestaan.

Door de druk van Ajax ontstond er achter hun verdediging veel ruimte. Ruimte die door FC Breukelen optimaal benut werd. Keer op keer werd spits Ammer in stelling gebracht die met zijn snelheid een ware plaag voor de Ajax-defensie bleek en met drie doelpunten FC Breukelen keer op keer terug in de wedstrijd bracht.

Kantelpunt van de wedstrijd lag halverwege de tweede helft toen bij een stand van 4-3 een grote kans op de gelijkmaker helaas werd gemist (uit discretie zullen we geen namen noemen), waarna Ajax de wedstrijd professioneel uitspeelde. Conclusie: een zeer geslaagde en leerzame wedstrijd die – toegezegd door Ajax - na de zomer herhaald gaat worden met meer spelers van Lucky Ajax.