Kampioenen of geen kampioenen???

csw
ME1
Dat was de vraag waarmee de meiden van FC Breukelen E1 zaterdagochtend in alle vroegte om 8.00 uur samen kwamen op de afgesproken verzamelplek. Het was even daarvoor nog oorverdovend stil op de sportvelden. Alleen vroege vogels waren te horen, totdat opgewonden stemmen de stilte doorbraken. ‘Als wij nu winnen van CSW en Hertha verliest vandaag, dan worden wij kampioen’ klonk er… En dus werd snel op weg gegaan naar Wilnis om deze zeer belangrijke wedstrijd te gaan spelen.

Het is 8.45 uur en de scheidsrechter geeft het startsignaal. De wedstrijd komt moeilijk op gang voor de uitspelende dames van Breukelen. Wat is er aan de hand? Het lijkt alsof het tijdstip van de dag de dames parten speelt. Te weinig geslapen? Te lang gekeken naar Holland’s got Talent? Of zijn het toch ‘gewoon’ de zenuwen en de druk om te moeten winnen?

De eerste helft levert een teleurstellende achterstand van 2-0 op, maar na een opbeurende speech van de coach en het klinken van de bekende yell ‘Hout, hout, hout, Breukelen wint goud’ zijn onze dames klaar voor de tweede helft.

En die helft verloopt gelukkig stukken beter. De verdediging staat goed opgesteld, het middenveld is alert en de spitsen staan op scherp. Er wordt fanatiek gespeeld door beide ploegen, toch is er iets moois gebeurd bij de dames uit Breukelen…… Ze weten elkaar te vinden… en dan…???

Doelpunt!! Myrna scoort beheerst een prachtig mooi doelpunt. De aansluiting is nu gevonden. Onze dames laten er geen gras over groeien. Met mooie passes en schitterende voorzetten gaan ze door. Er wordt steeds beter gevoetbald. En dan… jaaaaaa! Nog een doelpunt! Micky benut in een van de laatste minuten op schitterende wijze een kans. Gelijk!!!!

Dan klinkt het eindsignaal. Met gemengde gevoelens verlaten de dames en hun supporters, die in grote aantallen langs de lijn stonden, het veld. Het antwoord op bovenstaande vraag is inmiddels bekend…… Helaas (net) geen kampioen… Nieuw seizoen, nieuwe kansen zullen we dan maar zeggen……