FC Breukelen 3 pakt titel reserve 2e klasse na spannende middag

3e
sdz
Dat het derde elftal kampioen ging worden was na de voorbije weken geen verrassing. Dat het deze middag al gebeurde was alleen niet geheel de verwachting. Enkel bij verlies van de nummer twee van de ranglijst zou de mogelijkheid er zijn om nu al tot kampioen te worden gekroond. Trainer Patrick Mur besloot af te reizen naar Amsterdam om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen bij JOS-Watergraafsmeer 2 tegen Buitenveldert 2. Door de enigszins verrassende 5-2 overwinning van het taaie JOS-Watergraafsmeer wist FC Breukelen wat het te doen stond.

Aan de zonnige Broekdijk Oost werd afgetrapt tegen de Schotten van SDZ 2. Het derde elftal toonde aan geleerd te hebben van de ontmoeting eerder dit seizoen, toen de ploeg op een 2-0 achterstand kwam na een onrustige fase. Deze keer stond het na tien minuten al 1-0 voor de thuisploeg. Doelpuntenmachine Olivier Branderhorst bracht FC Breukelen op 1-0 en daarmee in een comfortabele positie richting de titel. FC Breukelen kon het doelpunt goed gebruiken gezien de chaotische manier van spelen op dat moment. Keeper Michael Moen toonde zijn klasse met twee uitmuntende reddingen en toen was het weer de beurt aan de thuisploeg. De gevreesde linkspoot Mark Dekker mocht aanleggen voor een vrije trap en wist de sterk spelende keeper te verschalken. Met een berucht zwabberschot belandde de bal achter de doelman.

Met een 2-0 ruststand leek er geen vuiltje aan de lucht voor de toekomstig kampioen. Het derde elftal zou het derde elftal niet zijn als ze de overwinning weer in gevaar lieten komen. Vijf minuten na rust scoorde SDZ de 1-2 en toen in de 65e minuut ook de gelijkmaker viel leek het hele feest in de soep te lopen.

Gelukkig wist het derde elftal voor de zoveelste keer dit seizoen veerkracht te tonen en was het opnieuw Olivier Branderhorst die FC Breukelen op voorsprong bracht. De beslissing viel tien minuten voor tijd en kan met recht de kers op de taart worden genoemd. Na een voorzet vanaf links stond centrale verdediger Rick van der Velde klaar om op indrukwekkende wijze de wedstrijd te beslissen. De robuuste nummer 4 nam de bal resoluut in één keer uit de lucht op de pantoffel en liet de keeper kansloos. Hiermee was de 4-2 eindstand bereikt en was het tijd voor de ontlading en een welverdiend kampioensfeest.

Het derde elftal wil graag iedereen bedanken die de ploeg dit seizoen (en de jaren hiervoor) een warm hart heeft toegedragen. Zonder jullie hulp en steun was het allemaal niet mogelijk geweest. Mede dankzij jullie gaat het derde elftal volgend seizoen met frisse moed richting de reserve 1e klasse, een mooi niveau om verder te bouwen aan het team. Voor het zover is volgt er eerst volgende week gewoon weer een wedstrijd uit bij Castricum. Wij houden u op de hoogte.

Voor foto’s zie dit artikel wat afgelopen zaterdag al op de site verscheen.