Nieuwe lente, nieuw begin

mb1
hertha
Zaterdagavond (nacht) 2/3 april, ik kruip weer achter de laptop. Sinds een paar weken weer een beetje tijd, zin en vooral ook weer (een beetje) inspiratie. Vandaag weer een dag vol voetbal achter de rug. Vanmorgen natuurlijk eerst even langs de bloemist want mocht je de website, twitter of facebook gemist hebben, uiteindelijk zorgden borden en slingers op het sportpark er wel voor dat iedereen het wist. De onmisbare  rots in de branding van het wedstrijdsecretariaat, Esther werd vandaag 60 jaar.

Dan de wedstrijd van vandaag, na een voetballoos Paasweekend mochten onze dames vandaag aantreden tegen Hertha uit Vinkeveen. De afgelopen weken lieten we de punten uit, tegen IJsselmeervogels en thuis tegen VOP onnodig liggen.  Niet alleen ik maar ook het voetbal van de dames was inspiratieloos en de inzet en motivatie lieten, wat mij betreft zeer te wensen over. Dat maakte ook wel een beetje dat de zin, iets leuks te schrijven er bij mij niet echt was. Maar vandaag, een nieuwe lente, een nieuw begin. Met Danielle en Lisa nog steeds in de “ziekenboeg” maar Jill gelukkig weer hersteld, dankzij de magische handen van Stephanie, kon er gestart worden tegen de lastige Vinkeveense  dames.

Het blijft lastig om de dames van de B1 op gang te krijgen. Nut en noodzaak van een goede warming-up zien zij niet echt en voor je het weet zitten zij weer te kletsen in de dug-out.

Om moedeloos van te worden soms. De wedstrijd begint daarom ook slapjes en de eerste helft is van beide zijden trouwens, niet van een erg hoog niveau. Einde van de eerste helft komt Diana ons versterken en zij weet er zowaar wat voetbal in te krijgen. Niet alleen mooi om haar te zien spelen, maar zij laat ook veel van onze meiden beter voetballen. Het is Lara die de score opent voor Breukelen, maar goed doorzetten op de achterlijn van een Vinkeveense maakt dat we toch met 1-1 de rust in gaan.

De tweede helft laten onze meiden zien dat ze wel degelijk een leuk balletje kunnen trappen, als ze maar willen. Er word hard gewerkt door alle meiden en de tegenstander word veel beter onder druk gezet. Goed doorzetten van Ashley zorgt voor de 2-1. De tweede helft is in alle opzichten een wereld van verschil met de eerste. Uit een op zijn “Cillessen” door  Nikki beoordeelde vrije trap maken de dames van Herta gelijk. Onze dames lijken echter niet van plan voor een derde keer van deze dames te verliezen en laten zich, niemand uitgezonderd, van hun goede kant zien. Diana laat met een prachtig doelpunt haar klasse nog eens zien en ook de snelheid van Lara word nog twee maal prima benut en zij rond beide kansen koel en netjes af.

Eindstand 5-2, maar belangrijker is wat mij betreft het vertoonde spel, de inzet en het plezier in de tweede helft en de tevreden lachende gezichten na afloop. Prima prestatie dames. Volgende week de uitwedstrijd tegen TOV en zondag 10 april de voetbal-clinic met de dames van AJAX.

Ik kijk er naar uit……..

Tot zover, tot over twee weken,