Spelers F2 scoren 11 keer en winnen met 8-3

f2
hercules
Hè? Lees ik dat nou goed? Als je elf keer scoort, dan win je toch met 11-0? Stond de scheids te slapen bij het invullen van het formulier? Nee, drie eigen doelpunten? Dat kan toch niet? Begrijp er geen jota van. (met de _jota_wordt hier de kleinste letter van het Hebreeuwse alfabet (de jod) bedoeld).

Ok, een kleine uitleg is om zijn plaats. Hercules had een paar minuten voor aanvang 5 spelers op het veld en hoorde toen dat de andere drie spelers niet zouden komen. Wat doe je dan. Alle 14 spelers die er zijn wegsturen en de wedstrijd later spelen? Daar zijn we met z’n allen niet vroeg ons nest voor uitgekomen. Dus overleg met de tegenstander. Als wij nou sowieso de punten in de zak mogen steken, dan mogen jullie twee spelers van ons lenen. Na uitleg van deze afspraak aan ons team wilde Milan en Pom wel aan de andere kant spelen. Zeven tegen zeven zoals het hoort. Met Reno op goal, Raf en Sytse achterin, aanvoerder Melle met Sacha op het middenveld en Floris en Ollie in de spits gingen we er tegenaan. Maar die twee spelers in het zwart aan de andere kant waren wel gevaarlijk. Ik doel natuurlijk op Milan en Pom die het team van Hercules goed op sleeptouw namen.

In de vijfde minuut kreeg Hercules een corner. En wat volgde was een onvervalste counter. Ollie rende met de bal aan de voet het hele veld over en scoorde zijn eerste van de dag. Een minuut later was het al gelijk. Pom kreeg de bal voor zijn pantoffel en haalde uit. Met een mooie draai verdween de bal in de rechterkruising. Scheidsrechter Eric was natuurlijk onpartijdig, maar stond wel even te genieten van dit fraaie doelpunt. En langs de kant hadden de coaches een dubbel gevoel. Magnifieke goal, maar liever dat Pom ze voor ons maakt ;-).

Bijna kwam de tegenpartij op voorsprong. Reno redde en Sytse dacht in de verdediging de bal over het doel te schieten. Hij mikte wat te laag, maar Reno wist met een katachtige reflex de bal toch over de goal te leiden. Dus was het even later echt 2-1. Ollie legde de goed meeverdedigende Milan in de luren (Wie denkt er bij “iemand in de luren leggen” nog aan de doeken, waarin kinderen met Engelse ziekte werden gewikkeld om het kromtrekken van armen en benen tegen te gaan?) met een fantastische voetbeweging en verschalkte de keeper.  De volgende kans was voor Milan. Gelukkig schoot hij op de paal en konden we blijven werken aan het uitbouwen van onze voorsprong. Maar twee minuten voor tijd was daar weer Pom. Een soort kopie van de goal van Ollie. Hij stormde vogeltjesvrij op Reno af en legde de bal in het net. 2-2 bij rust.

De tweede helft bracht Sytse op doel, Reno en Raf bij Hercules en direct een afgekeurde goal. Milan schoot naast, maar tegen de supporter van Hercules aan. De bal bleef in het veld en Ollie vond het een koud kunstje de bal in het doel te schieten. Eric keurde de goal echter af omdat de bal eigenlijk uit was gegaan. Niet helemaal volgens de regels, maar helemaal in de geest van de sportieve wedstrijd.

Zesde minuut. Pass van achteruit door Sacha op Pom. Die ziet de vrijstaande Milan en passt door. Milan schiet heel hard hoog in de korte hoek en laat de keeper kansloos. 3-2. Nog 1 keer komt Hercules op gelijke hoogte. Via de voet van Reno die volledig vrij staat voor Sytse en met een bekeken schot via binnenkant paal tekent hij voor de 3-3. Maar dan vinden de helden van F2 het genoeg. In de laatste tien minuten maken ze er nog 5. Pom gaat alleen op het doel af en heeft de hoek voor het uitzoeken. Zijn derde van vandaag betekent de 4-3.

Minuutje later; Floris krijgt een vrije schotkans op de linkerflank; 5-3.

Even gas terug nemen en dan in de laatste 4 minuten nog drie keer scoren. 6-3 door Ollie uit een voorzet van Milan. Minuut later; weer een assist van Milan op Ollie. En het slotakkoord is voor Pom. Weer een mooie combinatie van achteruit; Sacha op Floris, Floris op Ollie en Ollie op Pom.

Weer een lekkere wedstrijd gespeeld mannen. Met Pasen zoeken we geen doelpunten maar eieren en dan over twee weken uit tegen OSM. #zinin.