C2 wint return tegen Altius C4 met ruime cijfers

c2
altius
Afgelopen zaterdag stond voor FC Breukelen C2 de return op het programma tegen Altius C4. Inderdaad return, want twee weken daarvoor was de ‘heen wedstrijd’ tegen Altius. We gaan dan ook eerst even twee weken terug.

27 februari 2016 Altius C4 – FC Breukelen C2

Een zonnige zaterdagochtend met een frisse wind. Het deerde onze jongens niet om fanatiek van start te gaan. Er waren enkele gastspelers bij de C2. De eerste helft overrompelden onze jongens de tegenstander. En er ontstonden kansen. Hele grote kansen. Onze jongens kwamen deze wedstrijd zeer regelmatig in een 1 tegen 1 situatie met de keeper. Deze mogelijkheden waren niet op de vingers van  één hand te tellen. Telkens weer kwam de keeper van Altius als winnaar uit de strijd. Werd de keeper wel gepasseerd met een mooie lob, dan kwam de bal toch nog via de lat in zijn handen.

Toch kwamen onze jongens op voorsprong. Vanuit een inworp kwam de bal via Ruben en Dani voor de voeten van Milan. Vanaf de 16 lijn wist hij de keeper met een goed strak schot te verschalken, 0-1

De tweede treffer lijkt bijna een kopie van de eerste. Een inworp van Dani wordt doorgekopt door Ruben naar Levi. Hij gaat door naar de achterlijn en geeft de bal strak voor. Milan staat op de juiste plek en weet de bal tussen de palen te schieten, 0-2.

Een mooie voorsprong, maar het had kijkend naar de kansen al  0-5  moeten staan.

Na de pauze wist Altius de stand terug te brengen naar 1-2. Ze kwamen beter uit startblokken en waren de tweede helft ook beduidend beter als de eerste helft.

Milan maakt wel de 1-3, maar deze werd helaas afgekeurd wegens buitenspel.

Het werd uiteindelijk nog wel 1-3 door een treffer van Rafael. Levi zette goed door aan de rechterkant en gaf de bal keurig vanaf de achterlijn aan Rafael. Met een goed bekeken schot ging de bal tegen de touwen.

Blijkbaar hadden onze jongens niet geleerd van de ervaring van kort na de pauze. Nog geen twee minuten na de derde treffer wist Altius te scoren 2-3.

Na deze treffer kreeg Altius het gevoel dat er meer in zou zitten. Ze gingen op jacht naar de derde treffer. En dat lukte. Uit een counter, na een mislukte ingooi van onze jongens (waar een aantal van onze jongens veel lol om hadden en niet mee terug gingen om achter hun tegenstander aan te gaan), wist Altius ook een derde treffer te maken, 3-3.

Het had nog slechter kunnen aflopen want uit een van de laatste acties van de wedstrijd kreeg Altius ook nog een kans om een 4e treffer te maken, maar Daan wist met hulp van Sten dit te voorkomen.

Er had in deze wedstrijd meer ingezeten voor onze jongens als er meer succes was geweest in de 1 tegen 1 situaties met de keeper van Altius.

Zaterdag 12 maart 2016 fc Breukelen C2 – Altius C4

De returnwedstrijd. Zonder gastspelers deze keer, want alle vakantiegangers waren heelhuids terug gekeerd van hun (ski)vakantie. Ook nu scheen het zonnetje heerlijk en mochten  onze jongens dit keer op echt gras voetballen. En dat ging ze prima af.

Het werd een mooie overwinning voor onze jongens. De eerste helft werd er al 4 keer gescoord. Wat twee weken ervoor niet gedaan werd deden ze nu wel. Scoren.

De eerste treffer nam Milan voor zijn rekening. De afronding was prachtig, maar wat er aan vooraf ging was ook mooi om te zien.  Milan krijgt de bal aangespeeld. Hij speelt Wouter in de voeten die op de 16 meter lijn staat. In plaats van de speler in zijn rug te passeren kiest hij er voor om de bal (panklaar) terug te leggen op Milan. Met een mooi schot weet Milan de keeper te passeren, 1-0.

De tweede treffer neemt Paul voor zijn rekening. Een corner van Daan kopt via een stuit op het hoofd van de instormende Paul. Een goede kopbal zorgt ervoor de bal tegen de touwen komt, 2-0.

Milan maakt met zijn tweede treffer van deze wedstrijd de derde treffer van  de C2. Een goed strak schot is onhoudbaar voor de keeper van Altius, 3-0.

Ook bij de 4e treffer voor de rust gaat een mooie actie van Wouter aan vooraf. Hij komt met de bal bij de achterlijn en legt deze terug op Dani, die vervolgens de  bal tussen de palen schiet, 4-0.

Er werd de eerste helft lekker gevoetbald en er werden af toe leuke combinaties op de grasmat gelegd.

Na de pauze werd het spel minder. Ook Altius kon geen vuist meer maken. Er werd nog een keer gescoord door Damy, uit een corner.