FC Breukelen 3 geeft voorsprong uit handen en verliest ongeslagen status

3e
buitenveldert
Afgelopen weekend was het dan eindelijk tijd voor de topper van de reserve tweede klasse. De ongeslagen koploper ontving de nummer twee Buitenveldert 2. In de uitwedstrijd had FC Breukelen het zwaar maar wist het uiteindelijk met 2-3 te winnen na een enerverende wedstrijd. Ondanks de veilige voorsprong van elf punten was de thuisploeg erop gebrand om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten.

De wedstrijd kon eigenlijk niet beter beginnen nadat Irvin de Vette van dichtbij voor een vroege voorsprong zorgde. Al binnen vijf minuten had Breukelen de voorsprong te pakken die het zo graag wilde. De euforie was echter maar van korte duur want binnen een minuut lag de bal aan de andere kant in het net. Na een inschattingsfout achterin werd de 1-1 genadeloos binnengeschoten. Breukelen hoefde het spel niet te maken om gevaarlijk te worden, maar echt grote kansen bleven uit. De ijverige Danijel Mahmutovic speelde een zeer sterke eerste helft en wist zichzelf in de 36e minuut te belonen. Door goed druk te zetten wist hij de bal te ontfutselen en bood hij zichzelf een niet te missen kans op de 2-1 die hij zonder twijfel verzilverde.

Buitenveldert wist met snelle en bewegelijke spelers gevaarlijk te worden en kreeg met enig fortuin een penalty om de score weer in evenwicht te brengen. In de eerste wedstrijd wist Michael Moen al op een cruciaal moment een penalty te stoppen en bij zijn afwezigheid was het maar de vraag of Patrick Mur dit kunstje zou kunnen herhalen. Patrick Mur toonde zich een penaltykiller pur sang en stopte de inzet door de juiste hoek te kiezen. Hiermee gaf hij de ploeg een enorme boost die later op oogstrelende wijze tot uiting werd gebracht door Maikel Goossens. De 40-jarige goalgetter stond in 2016 nog droog, maar maakte dit meer dan goed op slag van rust. Vanaf links passeerde hij drie spelers en kwam hij uit op de rand van het zestienmetergebied. Met een prachtig geplaatste boogbal wist hij de keeper te verrassen en bracht hij de ruststand op 3-1.

Deze tussenstand leek een prima uitgangspositie om in de tweede helft de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Er werd dan ook op gehamerd om scherp uit de kleedkamer te komen om de uitploeg geen hoop te geven op een goed resultaat. Precies het tegenovergestelde werd echter werkelijkheid. Direct vanaf de aftrap knoeide Breukelen achterin en stond werd het verschil teruggebracht tot één doelpunt. De thuisploeg was de tweede helft geen schim van zichzelf en riep hiermee het onheil over zichzelf af. Met een prachtig geplaatste vrije trap werd de stand op 3-3 gebracht en was het derde elftal weer terug bij af. In de slotfase pakte de uitploeg ook nog de volle winst door de verlossende 3-4 binnen te schieten.

Ondanks enige teleurstelling bij de thuisploeg na het weggeven van een 3-1 voorsprong is er zeker geen man overboord. De voorsprong bedraagt nu acht punten met nog vijf wedstrijden te gaan. Dit mag en zal het derde elftal niet uit handen geven zodat directe promotie naar de reserve eerste klasse afgedwongen kan worden. Eerst volgt er een korte stop van twee weken voordat de draad weer opgepakt mag worden thuis tegen de Schotten van SDZ. Hierover later meer.