Herstel E5 na uitschakeling beker

e5
pvcv
Vandaag was het PVCV dag voor FC Breukelen maar liefst 6 teams moesten spelen tegen deze tegenstander. Voor de E5 was het al de derde wedstrijd in 6 dagen maar geen spoortje van vermoeidheid. Detail voor de wedstrijd, beide ploegen staan gelijk op de ranglijst, 3 gespeeld, 2 gewonnen, 1 verloren 12 doelpunten voor en 10 tegen. Op een glad veld werd er dan ook op het vroege tijdstip van 8.45 uur onder leiding van scheidsrechter Theo afgetrapt na een korte warming-up, helaas zonder de geblesseerde Jorian.

Hoewel de aftrap werd genomen door PVCV was het direct eenrichtingsverkeer naar het doel door FC Breukelen. De bal werd veroverd en op het veld was het voorzichtig spelen met ballen die veelal te hard doorgleden. Kansen voor Levi, Deylano en Presley werden te slordig of te slap in geschoten en zo bleef het lange tijd 0-0.

Halverwege de eerste helft waar het zomaar 5-0 had kunnen staan kwam PVCV voor de eerste keer op de helft van de “All Whites” en met een afstandschot werd de te ver voor zijn doel staande Lars gepasseerd, 0-1. Verdiend, ja wanneer je het goed en slim uitspeelt en scoort wel. Hierna was het wederom FC Breukelen die de kansen creëerde maar de keeper van PVCV stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon met enkele fraaie reddingen. Tussen de bedrijven door raakte Timo nog geblesseerd maar daar de E5 zonder wissels aan de wedstrijd was begonnen moest hij door. Uiteindelijk werd er met meer dan 10 kansen voor FCB en geen enkele voor PVCV maar met een achterstand gerust.

In de rust werd aangehaald dat men juist gebruik moet maken van het feit dat de ballen doorglijden maar wel rekening moet houden met het inspelen. Daarnaast moet de bal het werk doen en spelen over de zijkanten. Dit overigens onder het genot van een AA gesponsord door Michel!

Het zonnetje was inmiddels volop aan het schijnen en hierdoor en de vele aanvallen aan die kant was de helft van FC Breukelen niet glad meer en dus in het voordeel van de verdediging. Met de aanwijzingen in het hoofd bleef het draaien bij de E5 en het was weer genieten langs het veld met de diverse combinaties. Ryan die weer langs de zijkant vertrouwd opkwam. En de bij tijd en wijle inschuivende Samuel die het slot op de deur was.

Kort na het begin van de 2e helft volgende een aanval over links door de hardwerkende Presley die 3 man passeerde de bal voortrok waardoor Deylano met een strak schot de gelijkmaker kon aantekenen. Direct na de aftrap werd de bal weer veroverd en vervolgens tot corner verwerkt. De door Ryan genomen hoekschop werd afgeslagen door de keeper maar de afvallende bal werd door Presley binnengeschoten en de voorsprong was genomen. Door het zeer aanvallende spel kwam PVCV ook met meer snelle  uitvallen, maar deze werden door Samuel en Timo onschadelijk gemaakt en anders stond daar Lars die de ballen uit zijn doel ranselde.

In de 41e  minuut volgde een aanval door Levi door het midden. Hij speelde een mannetje teveel uit maar legde de bal onzelfzuchtig af naar Deylano welke simpel binnen tikte. Twee minuten later was het een 1-2tje tussen Deylano en Presley en werd door de 1e Levi vrij gezet voor de goal. Het ging snel en zo was het ineens alweer 4-1. Een moment van verslapping stelde PVCV in staat om de aansluitingstreffer te maken.

Hoewel enigszins teleurgesteld werd weer verder gegaan aan de wedstrijd en prompt werd de marge door Presley weer op 3 gezet. Met een vijftal corners afwisselend van Ryan en Samuel kon de voorsprong niet verder uitgebouwd worden. Tussendoor  nog een aanval en een vrije trap voor PVCV vanaf een meter of twintig. Hard en hoog werd er in geschoten en de bal werd gestopt door Lars maar tikte hem niet ver genoeg naar de zijkant. Met een duik stopte hij de bal nog net voor de lijn. De scheidsrechter floot vervolgens voor het eind van de wedstrijd en zo kon een regelmatige 5-2 zege bijgeschreven worden.

Tenslotte werden nog de penalty’s genomen waarbij aanvoerder Deylano de bal op verzoek net niet in maar op de kruising schoot. Levi plaatste zijn bal wel in de kruising. Tenslotte schoten Samuel, Presley en Lars hun penalty strak maar beheerst binnen.

Volgende week volgt wedstrijdnummer 5 uit tegen UVV E7, hiervan werd thuis met 10-3 van gewonnen, maar deze verloren vandaag slechts met 2-1 van koploper De Meern. Aanvang 9.30 uur.