Bekeravontuur eindigt voor E5

desto
e5
Vanavond volgde dan eindelijk de lang gehoopte avondwedstrijd voor de E5. Een replay van 13 februari toen wij ook al uit speelden tegen Desto E9 maar toen voor de competitie. Die zaterdag trok FC Breukelen aan het langste eind, nu waren de mannen licht zenuwachtig. Dit was niet voor de tegenstander, niet voor de bekerwedstrijd maar omdat het een avondwedstrijd was.

Ruim op tijd stonden onze helden op het veld voor de warming-up welke gedegen werd afgewerkt. Uiteindelijk werd er even over half zeven afgetrapt met Lars in de goal. Na een enkel minuutje spelen werd de wedstrijd alweer stil gelegd het leek of onze Lars gekrompen was, maar het doel bleek een stuk groter dan dat van de tegenstander. Na een doelwissel werd het spel weer hervat en had men beide gelijke kansen.

Nu bleek het volgende probleem alweer 3 scheidsrechters in het veld. De keeper zag dat aan de overkant de ballen allemaal corners waren een speler zag elke bal die ook maar te dicht bij de zijlijn kwam uit gaan behalve wanneer het in het voordeel van Desto was. Dan hadden we tot slot nog de reprise van de warrige scheids met dezelfde fluit die het 2 en een halve week geleden ook al niet deed. Toch vochten alle mannen van Breukelen voor wat zij waard waren maar ja je staat al met 1-0 achter door voornoemde problemen. De achterhoede met aanvoerder Ryan, Samuel en Jorian stond weer als een huis.

De voorhoede mat Levi Timo, Deylano en Presley, uiteraard iedere keer met een drietal, werkten zich een slag in de rondte. Alleen de kansen waren over en weer waarbij Desto wel heel duidelijk op de achterhoede leunde. Dan heb je daar weer die man in het zwart die bij ons de scheidsrechtersbal hanteert maar aan de andere kant de vrije trap geeft, jammer hoor dat je 2 x achter elkaar zo een stempel op de wedstrijd weet te drukken. Na het uitvallen van Jorian met een bovenbeenblessure verhuisde Timo naar de linksachter positie. De rust werd met een 0-0 stand bereikt evenals vorige keer.

Snel een paar tactische aanwijzingen, een slok water en een Dextro begonnen aan de tweede helft. Nu met de wind mee en dit voetbalt soms toch een stuk makkelijker. Wederom kansen over en weer en Presley die nadrukkelijk steun bracht in de achter- en voorhoede. Deylano had de opdracht de achterhoede dol te draaien en Levie moest de kansen binnen tikken maar had een tweetal malen net de pech van de redding.

Lars had tussendoor nog een paar fraaie reddingen en ontpopt zich steeds beter als “de” keeper, soms met een engeltje op de lat maar dat maakt het juist zo leuk. Ver in de tweede helft kon FC Breukelen eindelijk de eerste vrij trap in haar voordeel noteren. Op een meter of twintig van de goal namen Samuel en Ryan plaats achter de bal. Fantastisch om te zien, even overleg, en de aanloop met het overstapje van Ryan gevolgd door het snoeiharde schot van Samuel. Kort bij de eerste paal maar paniekerig weggewerkt.

Uiteindelijk werd de spannende strijd onbeslist beëindigd. Overleg volgde wat zijn de procedures bij een gelijke eindstand. Gezien de koude had de voorkeur eerst penalty’s maar de heren kozen voor een verlenging van 2 x 5 minuten en aldus geschiedde.

De eerste helft van de verlenging ging snel voorbij en leverde een onveranderd spelbeeld op. Spanning en sensatie waren de sleutelwoorden. Timo ontpopte zich als een mannetjesputter en had geen kind aan zijn tegenstander. Na een strakke vijf minuten werd direct afgefloten en gewisseld.

De tweede helft wederom toonde eenzelfde spelbeeld en dito kansen. Kortom een echte bekerkraker dus en het in grote getallen meegereisde publiek kreeg waar voor zijn geld. Het leek uit te draaien op penalty’s tot de scheidsrechter zich 45 seconden voor tijd liet verleiden door een schwalbe. Vanaf een meter of vijftien werd de bal met een grote boog op doel geschoten. Deze was te hoog voor Lars en zo kwam de 1-0 op het bord. Direct werd gepoogd om vanaf de aftrap met de weinige resterende tijd de gelijkmaker te forceren. Dit leverde nog een corner op en alles wat een wit shirt aan had werd naar voren gedirigeerd. Bijna de gelijkmaker maar dus net niet.

Te neer geslagen verliet men het veld, maar berusting volgde, het competitieduel is gewonnen. De betere ploeg heeft verloren, echter slechts de uitslag telt.