En de winnaars zijn…

IMG_1595-COLLAGE
Zondag 31 januari, FIFA 16 toernooi in de kantine van FC Breukelen, de aftrap om 10.30 uur met de teams uit de C.L. van de jeugd D, E en F teams.

Per tweetal wordt iedereen ingedeeld en daarna gekoppeld aan een C.L. club, met FC Barcelona als favoriet, maar ook de Duitse clubs doen het goed als ze geloot worden, aan de reacties te zien; YES!

De spelregels zijn duidelijk: winnen is leuk, maar we doen het voor de fun… ja, echt!

Eerst de poule fase doorkomen, in een potje FIFA van elke wedstrijd 8 minuten, en per poule speelt iedereen 3 potjes.  Af en toe gejuich bij een doepunt, spanning, en gelukkig geen controllers op de grond belandt. Per poule gaan er 2 teams door naar de 8e finales, en dan volgen de kwart en halve finale snel op elkaar, met steeds meer publiek achter de stoelen van de spelers. Uiteindelijk mogen de eerste finalisten plaats nemen op de stoelen voor het mega grote scherm dat speciaal in de kantine is opgezet; 3mx3.4 m. Het wordt een spannende finale waarbij uiteindelijk toch FC Barcelona er met de winst vandoor gaat. Gefeliciteerd Jesper en Joost, jullie mogen op 24 april meedoen met de Dutch games masters in het PSV stadionKlik hier voor alle foto’s

Via EA sports hebben we mooie prijzen via een verloting kunnen uitdelen, FIFA games, posters, t-shirts en sjaals.

Snel de kantine luchten , want het is er toch wel warm geworden na de finale… en op naar het toernooi voor de A, B en C jeugd, 28 gegadigden stonden rustig te wachten tot ze waren ingedeeld en mochten beginnen. Heel anders dan de ochtend sessie, die toch enigszins meer uitgelaten was.

Flyer Dutch Game Masters 2
Ter afsluiting van dit toernooi werd de  finale gespeeld op het grote scherm en weer was FC Barcelona weer de beste, zou het dan toch in de naam zitten? Bob en Jordi, geweldig gespeeld, ook jullie mogen naar het PSV stadion op 24 april om te laten zien hoe goed jullie FIFA16 beheersen.

Overigens is het Dutch Game master toernooi voor iedereen toegankelijk, en hebben leden van FC Breukelen voorrang bij inschrijving, er zijn wel kosten aan verbonden: www.dutchgamemasters.nl

Om 18.30 uur, en vele tosti’s,  zakjes snoep en limonade verder,  konden we dit geweldig evenement afsluiten. Volgend jaar weer?

Eerst op woensdag 24 februari ”Glow in the Dark” toernooi in de Stinzenhal, SAVE THE DATE!

Tot dan!