Een eerste indruk

Sinds een aantal weken zijn we als 3 nieuwelingen toegetreden tot de jeugdcommissie. We hebben inmiddels met diverse mensen binnen de club gesproken en wat ons vooral is opgevallen, is dat er ongelofelijk veel hele enthousiaste mensen iedere dag en iedere week zich inzetten voor onze club. Of het nou gaat om de evenementencommissie die de laatste weken weer een aantal mooie evenementen voor onze jeugd heeft georganiseerd en gaat organiseren, of om Leo met zijn barteam die iedere week de tosti’s, friet en broodnodige koffie en limonade over de toonbank laten gaan of dat je het hebt over alle coördinatoren die wekelijks alle aandacht hebben voor de jeugd en alle teams. Iedereen zet zich vol overtuiging in om ervoor te zorgen dat alle spelers, trainers, leiders, vrijwilligers en supporters goed kunnen trainen of een lekker potje kunnen voetballen(kijken). En daar mogen we met z’n allen ontzettend trots op zijn!

Tegelijkertijd zien we ook dat we als club grote behoefte hebben aan vrijwilligers. Het is bijvoorbeeld lastig om iedere zaterdag voldoende scheidsrechters te krijgen voor alle jeugdwedstrijden. Ieder jaar zijn we weer op zoek naar enthousiaste trainers, leiders en jeugdcoordinatoren en is er op vele vlakken behoefte aan verdere ondersteuning binnen de club als geheel maar zeker ook de jeugdafdeling specifiek. We zijn daarom als jeugdcommissie op dit moment aan het inventariseren waar de grootste knelpunten aanwezig zijn en aan het bedenken hoe we die kunnen oplossen. Kort gezegd ligt op dit moment de grootste behoefte bij het vinden van scheidsrechters voor het lopende en aankomende seizoen en het invullen van alle trainersposities en de coördinatoren. Bijvoorbeeld met betrekking tot de scheidsrechters willen we jeugdleden en ouders gaan faciliteren met een scheidsrechterscursus zodat iedereen de regels voor pupillen- en jeugdvoetbal weer goed voor ogen heeft. We komen hier zo snel mogelijk bij jullie op terug.

We zullen jullie hulp als leden en enthousiaste ouders, partners, broers of zussen zeker nodig hebben. Al is het maar dat je is een paar uurtjes achter de bar wilt helpen, een keer wilt helpen om de bezoekende verenigingen te ontvangen of te vlaggen bij een jeugdwedstrijd, er is altijd genoeg te doen op trainings- en wedstrijddagen waar je de club (en daarmee je voetballende kind(eren) of je voetballende zelf) ontzettend mee zou helpen. Schroom niet om je te melden als je onze mooie club wilt ondersteunen. Check de site van FC Breukelen om uit te vinden wat je allemaal zou kunnen doen voor de club. Meld je bij een “official” op de club of meld je aan via jc-voorzitter@fcbreukelen.nl, we zullen dan snel contact met je opnemen.

Met vriendelijke groet,