E5 That’s another cook

demeern
e5
Soms heb je van die dagen en dan is het makkelijk citeren, zo kunnen wij hier de uitspraak van Louis van Gaal van vorig jaar aanhalen. Het was ook inderdaad andere koek en zo vernamen wij dan ook dat de tegenstander de verslagen van de E5 door hadden genomen om de aanpak te analyseren. Maar goed, altijd uitgaan van eigen krachten en wanneer je je eigen spelletje speelt heb je daar meestal je voordeel van.

Zo ook vandaag was de aftrap voor Breukelen en snel combinerend stonden zij binnen halve minuut voor de goal van de tegenstander. Helaas stond er een prima keeper en deze keerde de eerste poging met gemak. Met de ingezette tegenaanval was de eerste aanval en schot een prooi voor onze Lars. Volgende aanval en wederom een mooie combinatie van Levi, Deylano en Timo en wederom stond zij voor de goal. Maar met een keeper die even groot is als uw verslaggever is het lastig om die te passeren. Met de uittrap van de keeper werd de tegenstoot geplaatst en ook De Meern liet zien dat ook zij goed combineerden. Hieruit volgde de 1-0 voor De Meern.

Niets aan de hand en wanneer je blijft voetballen zoals je altijd doet wordt dit vanzelf wel rechtgezet. Zo ontspon zich een fanatieke strijd tussen 2 ploegen, één die fair gespeeld werd en het aanzien meer dan waard was. Uiteindelijk was het in de 20e minuut De Meern die de score verdubbelde. Hoewel er tot die tijd nog geen vuiltje aan de lucht was en de achterstand te repareren leek ontstond in de rust een andere situatie.

Hoewel zeurend en klagend op elkaar, zonder zelf in de spiegel te kijken, werd door de leiding getracht het team in het gareel te krijgen. Bovendien wanneer je een keer verliest is dit niet erg maar doe dit dan met opgeheven hoofd en zorg dat je er in ieder geval alles aan gedaan hebt. Lukt het voetballend niet werk dan keihard zodat je met opgeheven hoofd van het veld kan stappen.

Begonnen aan de 2e helft veranderde het spelbeeld, maar niet ten goede. Het was pompen of verzuipen en werd getracht door met inschuiven meer druk in de voorhoede te creëren. Beurtelings waren het dan ook Jorian, Samuel en Ryan die extra mankracht brachten. Toch was het De Meern die met vier aanvallers steeds een man meer situatie creëerden. De anders zo oplettende voorhoede zag het gelaten aan en coachen  hielp niet. Berustend werd de nederlaag geaccepteerd en het team liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. Met een al dan niet goal die op onverklaarbare wijze alsnog werd toegekend eindigde de wedstrijd in een 6-0 verlies.

Verliezen blijkt toch een vak apart en je kunt kwaad zijn maar vergeet vooral niet dat je zelf ook in het veld gestaan hebt. Wijs niet naar een ander is de boodschap. Het team was er klaar mee en wilde niet de afsluitende penaltyserie nemen. Toch moest iedereen door de zure appel heen bijten en plichtmatig werd dit afgewerkt. Aan de begeleiding weer de taak om iedereen weer fris te krijgen voor de dubbele confrontatie uit tegen DESTO op zowel 13 als 20 februari eerst de competitie en een week later voor de beker.