E5 en de kop van het verhaal

e5
asuvv

Na een vlekkeloze voorbereiding begin januari en een valse start vorige week, leek Pluvius ditmaal voor uitstel te zorgen. Hoewel regen en wind ’s nachts de spelbreker leken was het vanmorgen droog en was de storm geluwd. Tijdens de warming-up moesten de koppies even de juiste richting krijgen en met de gebruikelijke yell leek het er toch op dat iedere speler weer fris op het veld stond.

Tegenwoordig kunnen wij spreken van het feit dat iedere positie dubbel bezet is. Niet dat de E5 zo’n ruime selectie heeft maar meer door het feit dat iedere speler op 2 of 3 posities makkelijk uit de voeten kan. Dit maakt het invullen van posities makkelijker en geeft als resultaat, zoals eerder al eens gezegd, dat in dit team iedereen scoort. Nu was daar dan eindelijk de start van de voorjaarscompetitie en hoewel aftastend werd er vanaf de aftrap fel geopend. Dit resulteerde in wat halve kansjes en tegenstootjes van UVV. Zo kon het dan ook dat er wat slordigheden in het anders zo verzorgde spel van FC Breukelen slopen. Hierdoor was het dan ook dat het kon gebeuren dat ineens na een snelle aanval de E5 zomaar op achterstand stond. Als er de afgelopen maanden 1 ding duidelijk is geworden: succes kan als gewoon beschouwd gaan worden.

Toch raakte men niet in paniek en werd de bal netjes rond gespeeld door de achterhoede Samuel, Jorian en Ryan om hiermee het gaatje te vinden. Na iets meer dan een kwartier werd echter het gat aan de andere kant gevonden. Hoewel de steeds beter keepende Lars zijn hand tegen de bal had, glipte hij via zijn hand in het doel. Ondanks dat de tegenstander uitliep naar 0-2 en de toeschouwers wat zenuwachtig begonnen te schuiven ging men gewoon door.  Na een aanval over bijna alle schijven was het Levi die de aansluitingstreffer scoorde. Drie minuten voor de rust dus altijd fijn. Na een aanval van UVV welke een prooi was voor Lars zette hij met een snelle uittrap de volgende aanval in. Half doorglijdend op het natte veld zette onze eigen sprinter, Presley Usain Bolt, het op een lopen. Alles en iedereen sprintte hij eruit en prikte zo de gelijkmaker in. De goed leidende scheidsrechter Van de Bilt floot direct hierna voor de rust.

Tijdens de rust maar eens het KNVB concept aangegrepen en de mannen zelf eens laten vertllen wat er nu wel en niet goed ging. Hierdoor was er dan ook eigenlijk geen ruimte meer om de tweede helft te spelen dus moesten wij helaas terug en de aanwijzingen werden doorgenomen.

Met het windje enigszins mee en hervonden drive ging man direct vanaf het eerste fluitsignaal volop in de aanval. Hierdoor en de slimmigheid werd de stand binnen luttele minuten fiks uitgebreid. Was het eerst Presley die de ver voor zijn doel staande keeper verschalkte, even later deed Ryan dit nog eens dik over. Het leek of de coach van FCB zenuwachtig langs de lijn liep te ijsberen, navraag leverde echter op dat hij de afstand van de schoten bepaalde en op zijn minst het vermelden waard. Presley vanaf 20 en Ryan vanaf 25 meter. Dit alles werd met de slagroom op de taart afgerond door Levi. Hij rondde een corner bekeken af door deze in de verre hoek in te koppen. Zo was ineens alles anders en was in 7 minuten een 0-2 achterstand omgebogen in een 5-2 voorsprong.

In de inmiddels spaarzame uitvallen van UVV kwam tien minuten na rust onverwacht toch nog even de aansluiting 5-3. Moeilijkheden, niet echt want daar was ineens de opkomende Ryan weer die zijn 2e van de dag binnenschoot. Vervolgens was het Deylano die door Timo een aantal goede passes kreeg aangeboden en hiermee prima raad wist. Deylano bracht de stand met zijn uitgespeelde treffers  op 8-3. Dat de E5 een kweekvijver van opkomende achterhoede spelers is bleek in de laatste minuten.  Hoewel Jorian en Samuel ditmaal hun veelvuldig inschuiven niet beloond zagen met een goal was het Ryan die er wel nog even 2 inprikte. De wedstrijd werd hierdoor met dubbele cijfers afgesloten.

En zo kom je dan op de kop van het verhaal? Dit meegeven valt niet altijd mee maar we kunnen stellen dat de E5 prima heeft gespeeld en een dito uitslag heeft neergezet. De komende weken zal blijken hoe ver onze mannen zijn gevorderd. Volgende week de wedstrijd uit, voor de verandering maar weer eens, tegen De Meern aanvang 08.30 uur.