Rondje 32,3

f3
asuvv
Afgelopen zaterdag om 8.45 op veld 3, FC Breukelen F3 (trotse kampioen in de 5e klasse van de najaarscompetitie) tegen UVV F5 (trotse nummer 2 in de 4e klasse van de najaarscompetitie). De bedoeling was dat ze een potje voetbal gingen spelen in de eerste competitieronde van de voorjaarscompetitie. Al voor de wedstrijd was het duidelijk dat het vandaag een rare pot zou worden. 2 spelers die de scheenbeschermers waren vergeten (en bij de F-jes moet je dan de schuld toch echt nog bij de ouders leggen waar in dit geval ondergetekende toe behoort), de tas met kleding die laat arriveerde en dan vooral het veld.

De twijfel was al groot toen we het veld op liepen. Het was toch echt goedgekeurd, dus er moest gevoetbald worden. Maar al in de warming-up bleek dat het erg verstandig was geweest om vandaag niet met noppen maar met schaatsen het kunstgras op te gaan. De best geklokte ronde in de warming-up was dan ook een rondje 32,3. Sven Kramer had graag een rondje willen schaatsen op deze ijsbaan, zo glad was veld 3 deze ochtend.

Het werd 1 grote glij- en valpartij in plaats van een partijtje voetbal. Tel daarbij op dat de tegenstander een bijna-kampioensteam uit de 4e klasse volledig bestaande uit tweedejaars f-jes en je wist dat het lastig ging worden. Uiteindelijk ging het in de eerste helft nog redelijk gelijk op. UVV had net iets meer balbezit maar tot aan de 0-1 was de wedstrijd behoorlijk in evenwicht. Ook na de 0-1 bleven onze mannen geloven in de goede afloop maar nadat de 0-2 en 0-3 (in het rustsignaal) vielen bleek dat onze mannen het verliezen nog niet onder de knie hadden. Nadat onze kanjers 12 competitie- en bekerwedstrijden op rij hadden gewonnen, was het verliezen van een wedstrijd een hele rare gewaarwording. Het was duidelijk dat ze niet gewend waren om achter te staan, laat staan een achterstand die niet meer in te halen was. En dat maakte de tweede helft vrij moeizaam om door te komen.

De koppies gingen hangen, de mannen gingen chagrijnig tegen elkaar in het veld te keer en de onvriendelijkheden onderling gaven aan dat verliezen ook iets is wat je als team en als speler moet leren. In de tweede helft hadden onze mannen het bijna collectief opgegeven en een eindstand van 0-8 was uiteindelijk het resultaat. Met iets meer scherpte voor de goal hadden we er trouwens nog een paar kunnen maken. Winst had er echter niet ingezeten deze wedstrijd.

Het slecht nieuws na afloop van deze wedstrijd is dat we volgende week spelen tegen de kampioen uit de 4e klasse Elinkwijk F3, een ploeg die voor de winterstop van UVV F5 wist te winnen. Een goed resultaat halen zal dan ook een hele opgave worden. Het goede nieuws is dat we volgende week spelen tegen de kampioen uit de 4e klasse Elinkwijk F3, een ploeg die voor de winterstop van UVV F5 wist te winnen. We krijgen dus gelijk de gelegenheid om te laten zien wat we van de wedstrijd tegen UVV hebben geleerd.

We gaan het zien aankomende zaterdag. Als technische staf hebben we groot vertrouwen in onze mannen en we weten dan ook zeker dat we aankomende zaterdag een andere F3 te zien krijgen.

De technische staf.