FC Breukelen, of liever, combinatie van VOP, DOS, AGOVV en DIVO

vop
mb1
De winterstop zit er op en zelfs de winter lijkt er al weer op te zitten, of is hij nooit echt begonnen? Goede voornemens zijn gedaan en  soms misschien  al weer over boord gegooid. Een nieuw jaar, vol nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen. Een nieuwe competitie indeling ook, Hertha en Abcoude zijn oude bekende, TOV, VOP en IJsselmeervogels zijn erbij gekomen.

In de winterstop voor de dames geen trainingskamp in een zonnig oord, wel een oefenwedstrijd in barre winterse omstandigheden afgelopen week, tegen de eersteklas dames van de Meern. Geen onverdeeld succes deze wedstrijd. Onze dames waren wellicht nog een beetje in “winterslaap.” Er is genoeg gesproken en ge-appt over trainingsopkomst, inzet, motivatie en plezier. Volgens mij staan de neuzen weer in de zelfde richting, zelfs de wijsneuzen.

Vol vertrouwen reizen wij vandaag af naar het Amersfoortse VOP. Vandaag zonder Denise en Mabel, vanwege verplichtingen op school. Ondanks dat alle grasvelden in de regio zo’n beetje waren afgekeurd bleek het veld gelegen onder de rook van de Amersfoortse Alpen, de vuilstort van afvalverwerker Smink, prima bespeelbaar. De eerste twintig minuten lijken onze dames nog steeds niet ontwaakt uit eerder genoemde winterslaap en twee onoplettendheden in de verdediging worden door de alertere dames van VOP genadeloos afgestraft. Even lijken de schouders en kopjes te gaan hangen. Het tegendeel is echter waar. De ruggen worden gerecht en de schouders er onder gezet. De meegereisde ouders waarvan een deel verscholen onder de fleece dekentjes van de reserves, zien de rest van de wedstrijd een compleet ander gezicht van onze dames. Een gezicht wat ik zo graag zie, en dan het liefst de gehele wedstrijd.

Er word hard gewerkt, strakker verdedigd en veel meer met overleg en vooral samen gevoetbald. Het is niet de vraag of, maar wanneer we zouden scoren. Nog voor de rust resulteren twee mooie aanvallen met Puck en Lara aan de basis in doelpunten van Carlijn. Al eerdere staat de lat een doelpunt van Lara in de weg. In de rust weinig te melden, bij de les blijven en zo doorgaan. De tweede helft golft op en neer. Het spreekwoordelijke muntje kan beide kanten op vallen maar doet dit, in mijn ogen terecht niet. Eindstand 2-2. Zonder iemand tekort te doen, want alle meiden speelden vandaag een prima wedstrijd, vallen vandaag Milou, strak en fel verdedigend op de plek van Denise, Puck sjouwend en sleurend op het middenveld en Jill inzetbaar in elke linie extra op. Complimenten!!!

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de ouders het onder het genot van een ”bakkie” even over het scala aan afkortingen in namen van voetbalclubs. De keuze voor de naam FC Breukelen lag destijds als fusieclub tussen Nijenrode en Vitesse natuurlijk voor de hand, voegen we daar in gedachten Voor Ons Plezier, Door Oefening Sterk, Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder en Door Inspanning Volgt Overwinning aan toe, komt het volgens mij allemaal goed.