Cor ten Bosch wil met een prijs afscheid nemen van FC Breukelen

2015-01-17_Cor_ten_Bosch
Na drie achtereenvolgende seizoenen trainer geweest te zijn van FC Breukelen 1 vertrekt trainer Cor ten Bosch per 1 juni 2016. Cor hoopt een nieuwe uitdaging te vinden bij een ambitieuze club, zowel bij een eerste elftal als bij een jeugdafdeling.

Cor kan bij FC Breukelen terugkijken op een succesvolle periode. Als opvolger van Willem Leushuis werd hij in het eerste seizoen kampioen van de eerste klasse en promoveerde hij naar de Hoofdklasse. Uniek, FC Breukelen speelde immers nog nooit op dat niveau. Vorig seizoen degradeerde FC Breukelen uit de Hoofdklasse na de “Huizen” zaak.

Cor hoopt voor zijn opvolger dat deze selectie bij elkaar blijft. ‘‘Met wat versterking wordt FC Breukelen zeker weer hoofdklassewaardig. Als dan ook sommige kleedkamers worden gerenoveerd heeft FC Breukelen ook hoofdklassewaardige opstallen. Ik vind het jammer dat het hoofdveld tussen september en mei zo matig wordt onderhouden of te veelvuldig wordt gebruikt, vooral dan op de dag dat FC Breukelen 1 ook thuis speelt. Het hoofdveld is nu erg matig.

Dit seizoen was de start matig. Veel nieuwe spelers moesten worden ingepast. De weg omhoog werd voor de winterstop al ingeslagen, we zijn al vijf wedstrijden achtereen ongeslagen. We staan inmiddels op de vierde plek en doen goed mee in periode 2. Koploper Sliedrecht is nog niet helemaal uit beeld.

Het valt me op dat er steeds minder supporters meegaan naar de uitwedstrijden, jammer. Waarom weet ik niet. We spelen best aardig tot goed, laten zien dat we heel graag elke wedstrijd willen winnen.

Mijn spelers en de Stichting Topvoetbal doen er van alles aan om FC Breukelen zo hoog mogelijk te laten voetballen, een mooie gezellige uitstraling te geven met goede faciliteiten maar ik bemerk helaas af en toe dat niet iedereen in de club die visie deelt”.