Trainingskamp FC Breukelen 1

1e
Afgelopen weekend is FC Breukelen 1 op trainingskamp geweest in Benidorm (Spanje). De bedoeling van dit trainingskamp was: teambuilding en klaarstomen voorde 2e competitiehelft. Naast elke dag trainen of spelen was er voldoende ruimte voor ontspanning. Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Donderdagmorgen 7 januari vertrokken wij al vroeg met de bus naar Eindhoven. Vanuit Eindhoven vlogen we naar Alicante. Daar stond een bus klaar voor de transfer naar Hotel Melia in Benidorm. De reis verliep voorspoedig en alles stipt op schema. Na het inchecken In het hotel stond de lunch klaar en daarna vertrokken we naar het trainingscomplex (naast het Hotel) voor de 1e training.

Het trainingscomplex lag er prima bij. Kunstgrasvelden met alle faciliteiten. Het weer was prachtig, 23 graden en zon. Alle ingrediënten die nodig zijn om het trainingskamp te laten slagen. De eerste training was een soort uitlooptraining. Beetje loopwerk maar vooral veel met de bal. Na een dik uur vond Cor het wel genoeg en konden we gaan douchen en de buurt verkennen.

De 2e dag hadden we na een ochtend strandwandeling, een wedstrijd tegen SCH’44 uit Harmelen. Het was wederom prachtig weer en de wedstrijd was op het sportcomplex “La Nucia”, 20 minuten met de bus. La Nucia is een prachtig complex, zeer modern en met alle faciliteiten. Wij speelden op het grasveld in het stadion en dat veld leek op het veld van de kuip. Daar kan Breukelen nog een puntje aan zuigen… Vlak voor de wedstrijd werd het veld gesproeid en na de wedstrijd werden alle oneffenheden gelijk strak getrokken. Wij wonnen de wedstrijd met 2-0 door 2 doelpunten van Daniël Kops. Terug naar het Hotel, samen dineren en Benidorm in.

De 3e dag hebben we weer een strandwandeling gemaakt en een kop koffie gedronken. Daarna zijn we wederom met de bus naar La Nucia gebracht om daar de middag door te brengen met voetsoccer en paddle-voetbal. Cor, Jeffrey, Martin en Herman hebben alle spelers deze middag gesproken over hun gedrag, prestaties en verwachtingen voor de 2e seizoenshelft. Over het algemeen kunnen we concluderen dat we een gemotiveerde selectie hebben die het naar hun zin heeft bij Breukelen.

’s-Avonds hebben we met de hele groep tapas gegeten in Benidorm. Overigens zijn alle vooroordelen van Benidorm in de winter waar want de gemiddelde leeftijd is daar 85+ en we hebben nog nooit zoveel scootmobiels gezien.

De 4e dag stond de 2e wedstrijd op het programma tegen DHSC. Het was inmiddels zondag en de vermoeidheid van het sporten en de alcoholische versnaperingen  waren duidelijk zichtbaar. Na het ontbijt hebben we iedereen vrij gegeven om te rusten en voor te bereiden op de wedstrijd. Met de bus vertrokken we, samen met DHSC, naar La Nucia. We speelden op hetzelfde veld en dat lag er weer tiptop bij. De 1e helft was dramatisch. We kwamen achter met 1-0 en dat was ook de ruststand.

De 2e helft was weer ouderwets. Goede combinaties en mooie doelpunten zorgden ervoor dat we met 5-1 wonnen. Doelpunten van Mitchell, Renaldo, Tom, André en Daniel (penalty). Terug in het Hotel hebben we de bar nog even leeggekocht om ons daarna weer op te knappen voor het diner. Diep in de nacht kwamen we terug in het hotel waar Cor ontdekte dat zijn hele kamer was leeggehaald. Na wat speurwerk werden zijn spullen, bed en nachtkastjes weer gevonden en kon ook Cor gaan genieten van de laatste nacht in een vreemd bed.

De 5e en laatste dag hebben we weer samen ontbeten. De laatste training doorlopen op het complex naast het hotel. De training was aanvankelijk rustig maar Cor kon het toch niet nalaten om de groep nog even een paar pittige sprints te laten trekken op het einde. (hij had natuurlijk een korte nacht gemaakt) De terugreis verliep ook weer stipt op tijd. Nadeel was dat we op Charleroi vlogen. Dat ligt bijna 100 km onder Brussel. De reis vanaf Charleroi naar Breukelen duurde nog langer dan de vliegreis maar al met al vloog de tijd om en arriveerden we rond 23.30 uur in Breukelen op de Broekdijk.

Discipline was het sleutelwoord. We hadden afgesproken om altijd samen te ontbijten en samen te dineren. Dat is perfect gelukt want ondanks dat we elke nacht Benidorm onveilig hebben gemaakt, was iedereen elke dag op tijd (in Breukelen tenue) bij het ontbijt. Er waren nog meer voetbalploegen in hetzelfde hotel maar die kwamen daar vooral voor vertier, wat dat betreft hebben wij ons voorbeeldig en Breukelen waardig gedragen.

Zeer geslaagd trainingskamp en hopelijk gaan we de komende weken daarvan de resultaten zien. We hebben met elkaar afgesproken dat we er alles aan gaan doen om in ieder geval de nacompetitie te halen. Ons gevoel is dat we in harmonie, homogeniteit en goed gemotiveerd aan de 2e seizoenshelft kunnen beginnen. Hopelijk komt de club ons steunen en aanmoedigen bij, in ieder geval, de thuiswedstrijden want dat kunnen we goed gebruiken.

vfmlid65240509

vfmlid65240509

op-de-reservebank-in-benidorm

op-de-reservebank-in-benidorm

opwarmtraining-jos-in-benidorm-2016

opwarmtraining-jos-in-benidorm-2016

trainingskamp-2016-in-benidorm-pauze-sch49

trainingskamp-2016-in-benidorm-pauze-sch49

trainingskamp-2016-in-benidorm

trainingskamp-2016-in-benidorm

trainingskamp-2016-in-benidorm-2

trainingskamp-2016-in-benidorm-2

trainingskamp-2016-in-benidorm-feature

trainingskamp-2016-in-benidorm-feature