Meiden C1 geven het niet kado…

mc1
gvvv
Op de valreep voor de winterstop nog maar even een wedstrijdverslag van de MC1 uit de pen doen. Een 2-0 overwinning op Maarssen zorgde er vorige week nog voor dat onze meiden een ronde verder zijn gekomen in het bekertoernooi. Deze week moesten de meiden het zonder Donja, Laura en Jill stellen en daarvoor waren Nikki, Lara en Daniëlle ingevlogen.

Vandaag kwam het ongeslagen GVVV MC1 bij sportpark Breukelen op bezoek. Met een doelsaldo van 54 voor en slechts 1 tegen was dat wel even andere kost dan gewend. Zij kwamen hier dan ook om de wintertitel op te halen. Een goede ploeg met veel meegereisde supporters en een snelle “linkspoot” voorin, de nr. 11.

Het tempo van GVVV lag hoog en ze schuwden niet om fysieke tegenstand te gebruiken. Na een minuut of tien keken onze meiden tegen een 0-1 achterstand aan. En hoewel GVVV de bovenliggende partij was gedurende de wedstrijd gaven onze meiden zich niet zomaar gewonnen.

Een prachtige vrije trap van Dewi, die zij ontzettend mooi in de bovenhoek krulde, zorgde voor een 1-1 stand met de rust.

De tweede helft verving Nikki keepster Helen, die fysiek niet helemaal fit oogde en last had van haar achillespees. Direct na de aftrap werd de bal door de lastige nr. 11 hard voorgegeven en een 1-2 was onhoudbaar. De achterstand voor Breukelen werd uiteindelijk nog groter (1-3 en 1-4) en het verdedigende werk van GVVV nog ruiger. Zo liepen zij nog een gele kaart op wegens onsportief gedrag na een overtreding, wat een vijf minuten uitsluiting voor hen tot gevolg had. Met een man ofwel een vrouw meer sleepten de dames van Breukelen er in de eindfase nog een aantal corners uit met nog een schitterend doelpunt als gevolg. Een afgeslagen cornerbal kwam voor Jenna haar voeten terecht en zij schoot deze genadeloos de korte hoek in (2-4).

Hoewel GVVV het kampioensfeestje tot slot kon vieren, hebben onze meiden hen deze niet kado gegeven en hebben ze echt tot het eind van de wedstrijd gevochten voor wat ze waard waren.

Nu eerst twee weken bijtanken van o.a. school en sport en na de winterstop start er een nieuwe competitie indeling, zodat we weer met frisse moed op nul kunnen beginnen.

Fijne feestdagen en een sportief 2016 allemaal!!