E5: wat als?

elinkwijk
e5
Wat als de laatste competitiewedstrijd wordt verloren. Wat als niet alle spelers er kunnen zijn. Wat als de bijna volledig gespeelde en gestaakte wedstrijd nog steeds niet is verwerkt in de stand. Wat als, wat als, wat als, dan dien je gewoon je wedstrijden te spelen. Je kunt, hoe vervelend het ook nu eenmaal  is, niet altijd over alle gewenste spelers beschikken, niet bij het betaalde voetbal en ook niet bij FC Breukelen E5. Wel was er een week lang alles gedaan om datum te vinden zodat iedereen aanwezig kon zijn. Koortsachtig overleg mocht echter niet leiden tot enige oplossing.

Uiteindelijk werd er dan ook op de bijna kortste dag zonder, de in Madrid bij Real stage lopende, Presley afgereisd naar Utrecht. Aldaar aangekomen en nadat iedereen omgekleed was werd nog, in het donker, het veld betreden. Toch een lichtwedstrijd hoewel in alle vroegte in plaats van ’s avonds maar een lichtwedstrijd is een lichtwedstrijd. Zo werd er dan ook om half negen afgetrapt eerst nadat alle spelers naast elkaar staand het publiek begroetten en de scheidsrechter en tegenstander een hand hebben gegeven.

Breukelen trapte af maar al snel werd de bal veroverd door Elinkwijk en de eerste kans werd gekeerd door keeper Quint. Het spel van Breukelen zijde kwam niet echt op gang de zenuwen speelden hen parten er moest gewonnen worden om kampioen te worden. Het anders zo verzorgde spel kwam niet uit de verf en het waren individuele acties die de oplossing moesten brengen. Dit niet lukte niet echt en na een kleine 10 minuten spelen was het na weer een aanval van Elinkwijk raak via een voet van de Breukelense verdedigers. Hoewel hierna toch ook diverse kansen voor de FCB volgden werden deze gekeerd door de keeper. Zo werd dan ook ondanks de kansen gerust met een 1-0 achterstand.

De zenuwen werden besproken tijdens de rust en iedereen werd gemaand tot het voetballen vanuit de taak en vooral snel en scherp te spelen.

Aangevangen met de tweede helft bleek de kalmte bij de staf niet het gewenste resultaat te hebben en krampachtig werd er gespeeld. De anders zo geoliede machine haperde en het spelbeeld leek niet te veranderen. Pijntjes kwamen naar boven en teleurstellingen werden geuit. Maar het belangrijkste onderdeel werd vergeten, voetballen en je voeten laten spreken. Kort na de rust de volgende domper Levi viel geblesseerd uit doordat hij door zijn enkel was gegaan. Gelukkig was de voormalige verzorger van het eerste aanwezig en deze bracht een tape aan om Levi weer aan het spelen te krijgen. Helaas bleek de blessuren van dien aard dat hij niet verder kon.

Hier tussendoor werd vanuit een corner de 2-0 gescoord door Elinkwijk. De druk bleek groot en de onmacht sprak boekdelen. Wat doe je wanneer het voetballend niet lukt. Dan knok je in ieder geval voor wat je waard bent. Dit werd dan ook gedaan, maar de spanning was dusdanig groot dat soms de frustraties werden geuit. Helaas levert dit dan een terechte reprimande op van de goed leidende scheidsrechter. In de laatste minuut werd de domper nog groter, een voorzet werd door een volkomen vrij gelaten speler ingetikt en zo werd de eindstand bepaald op 3-0 voor Elinkwijk, een overwinning waar niets op viel af te dingen.

De teleurstelling veranderde echter in jubelstemming. Wanneer je 10 van de 11 wedstrijden wint en de rest heeft meer verliespunten ben je gewoon kampioen. Dit werd gevierd met een bezoek aan sponsor Winter Watersport van der Laan, patat en drinken in de kantine waar tevens de door sponsor Van Vredendaal Advies beschikbaar gestelde herinneringen aan het team werden uitgedeeld. Tevens ontving iedereen een bloem van Marc.