FC Breukelen 1 bezig aan een opmars

1e
roda46
De laatste vier wedstrijden heeft FC Breukelen niet meer verloren en is begonnen om de weg naar boven weer te vinden. Afgelopen zaterdag was Roda’46 uit Leusden de tegenstander. Roda’46 heeft een ‘jonge ploeg’ met veel voetballend vermogen. De stand op de ranglijst vooraf aan deze wedstrijd geeft aan dat zij 1 punt meer hebben dan FC Breukelen. Voor FC Breukelen dus zaak om deze wedstrijd te winnen om Roda’46 op de ranglijst te kunnen passeren.

Vanaf de start van de wedstrijd liet Breukelen zien dat er vandaag niets te halen viel voor de tegenstander. Gretig en sterk in het duel waren de eerste signalen die de thuisploeg af gaf. Dit resulteerde in de 5e minuut al in een mogelijkheid voor Kalkhuis die via Mitchell voor de keeper werd gezet. Niet lang daarna opent Kalkhuis op Mitchell de Zwart die op snelheid zijn tegenstander passeert. De voorzet is vervolgens op maat en Daniël Kops weet met een goed geplaatste kopbal het net te vinden 1-0.

Het duurt tot de 25e minuut totdat Roda’46 wat van zich liet horen. Roda’46 mag een corner nemen en deze wordt weggewerkt door doelman Turksma. De bal komt vervolgens bij een speler van Roda’46 die hard uithaalt. Gelukkig voor Breukelen belandt de bal op de paal.

Na een half uur spelen word Simons aan de rechterkant onderuit gehaald. De vrije trap wordt genomen door Ömer Ozcelik die Jori van der Merkt wist te vinden. Met een goede timing weet van der Merkt met het hoofd de 2-0 op het scorebord te krijgen. Op slag van rust krijgt Kops nog een opgelegde kans van Simons helaas word deze gemist. Waardoor het toch nog spannend blijft.

Het voelt als een luxe om met een 2-0 voorsprong te rusten. De voorgaande wedstrijden kwam Breukelen eerst op achterstand. Breukelen begon goed aan de tweede helft. In de 50e minuut een kopbal van Van Rees op de paal. En dan de mooiste goal van de wedstrijd in de 54e minuut begint Mark Simons aan een solo vanaf eigen helft. De jonge talentvolle rechtsbuiten passeert 3 tot 4 spelers totdat hij niet meer verder kon. Op het laatst behoud Mark het overzicht en bedient Mitchell de Zwart bij de 2e paal 3-0. Daarna nog enkele kansen voor Breukelen waardoor de uitslag nog groter kon zijn. Jori van der Merkt wordt vervangen door Nino Scheenhart en Daniel Kops door Renaldo Jongebloet.

Man of the Match was vandaag een vrouw: scheidsrechter Shona Shukrula.

Door deze overwinning stijgt Breukelen naar een gedeelde 4e plaats op de ranglijst en in de 2e periode staat Breukelen op een goede 2e plaats achter DFS. Het beloofd nog wat na de winterstop….