David Rommy scoort 3 wedstrijden achter elkaar

2e
Odin59

Dave Hensbergen (16) debuteert in Breukelen 2 met 2 overwinningen op rij.

Aan- of afhaken

Zo’n laatste competitie wedstrijd voor de winterstop is er een uit de categorie “doorslaggevend”; met een overwinning ga je lekker aan de verplichte pauze beginnen, maar is het ook weer makkelijker om iedereen te bewegen om weer te gaan trainen in januari. Daarnaast was er een gezellige middag in het clubhuis gepland en dan smaken ze toch net even beter na een overwinning. Tel daarbij op dat Breukelen graag omhoog wil kijken op de ranglijst en er een gedeelde koppositie in de 2e periode te vergeven viel. Voldoende redenen om dus nog één keer vol aan de bak te gaan en gelukkig konden de mannen dit ook opbrengen. De donderdagtraining was al een indicatie dat de spelersgroep er zin in had, want met name in de kleine partijen met de 2 keepers, spatten de vonken eraf.

Na het gelijke spel tegen Volendam van 2 weken geleden, volgde vorige week de knappe uit overwinning bij Zuidvogels. Het basis team tegen Zuidvogels, kreeg daarom ook deze week het vertrouwen, maar door schorsingen van aanvoerder Sven van Vuuren en verdediger Joery Knoop moest het team toch op 2 plaatsen aangepast worden.

Jeugd krijgt de kans

De 16 jarige Dave Hensbergen debuteerde tegen Zuidvogels al met een prima partij aan de linkerkant en kreeg ook deze wedstrijd weer een basisplaats toebedeeld. De talentvolle speler uit onze A-jeugd kende een moeilijke eerste helft, maar in de 2e helft stond hij met een assist en een goal aan de basis van de dikverdiende 2-1 overwinning.

Nooit gewonnen van Odin ‘59

De tegenstander van vandaag Odin ‘59 is voor Breukelen altijd een lastige kluif en het lukte in de afgelopen jaren niet om van de geelhemden te winnen. Nu was Breukelen echter de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar verzuimde het om al in de eerste 20 minuten afstand te nemen na grote kansen van Cavit Yavuz en David Rommy. Breukelen combineerde goed en vlot, met een gemakkelijk voetballende Olivier Branderhorst op 10, ondersteund door een weer sterk spelende Hans Kabalt en Max Kaufmann.

De 0-0 ruststand werd binnen 10 minuten na rust weggepoetst. Eerst bediende Dave Hensbergen, spits David Rommy die de 1-0 keurig in de winkelhaak kopte (alweer zijn 3de goal in de laatste 3 wedstrijden), daarna maakte Breukelen een voor deze wedstrijd typerende 2e goal; na een afgeslagen aanval, zette de middenvelders van Breukelen direct druk, diep op de helft van Odin, bleef men doorjagen ondanks verwoede pogingen van de tegenstander om de bal weg te werken en behield men na het veroveren van de bal het overzicht, waardoor Hans Kabalt werd vrijgespeeld op de achterlijn, die vervolgens de vrijstaande Hensbergen op maat bediende en de bal achter de keeper van Odin in de goal plofte.

Ook daarna hield Breukelen het initiatief, zette oa Sebas Jansen, invaller Donny Kloppenburg vrij voor de keeper maar vergat men de score verder uit te bouwen. De tegengoal diep in blessuretijd was voor de statistieken en het eindsignaal werd enthousiast begroet. Een gedeelde 5de plek, ruim verwijderd van de onderste plekken en mede koploper in de 2e periode stemt tot tevredenheid.

Enkele foto’s van de wedstrijd zijn in dit artikel te vinden, elders op de site.

Moment van bezinning

Naast de dug-out, een paar meter verwijderd van de elkaar feliciterende spelers, beleefde Berry Plugge deze wedstrijd op een geheel andere manier. Berry maakt dit jaar deel uit van de begeleidingsstaf van het 2e en verloor exact 6 jaar geleden op hetzelfde veld waar nu de overwinning werd gevierd zijn vader, ras vrijwilliger Koos Plugge, aan een hartaanval, terwijl hij een wedstrijd floot van onze veteranen. Toen een zwarte zaterdag, maar toch goed om te zien dat de familie Plugge de weg naar onze vereniging nog steeds weet te vinden, ondanks het gemis van hun man, vader en opa. Vergeten doen we Koos niet.

Fijne dagen allemaal en tot het volgende verslag in januari 2016, als de competitie wordt vervolgd tegen De Merinos en Argon