Yell yell yell, wij winnen wel

kampong
f2
What a week it was. Maandag hadden er op de training een aantal de kolder in de kop. Niet luisteren naar Anno, maar er doorheen kletsen. Aan elkaar plukken en trekken. Anno leek wel een schoolmeester. En hij moet juist training kunnen geven zodat het voor iedereen leuk is. Woensdag waren de zwarte Pieten er. De scheetkussens vielen zeker in de smaak, net als het snoepgoed. De Pieten oefeningen waren nog best lastig. En wat was het weer weer slecht. Vrijdag voor een aantal topverkopers (Raf, Pom, Melle, Sytse en Reno) welverdiende frietjes in de kantine na het verkopen van 45 zakken oliebollen.

Voor Floris wat het een wat minder leuke week. Hij viel in de pannakooi en had een gat in zijn hoofd. Helaas was hij er dus niet bij zaterdag.

f2-kampong-feature
Kampong uit, altijd lastig. Het tijdstip was wel lekker. Om tien uur aan de aftrap staan is gewoon fijn. Kampong’s team was samengesteld uit eerstejaars F-pupillen, dus we waren over het algemeen wat groter en sterker. We begonnen gelijk met goed overspel en vrijlopen. Toch kwam het eerste gevaar van Kampong. Zij zetten wat meer druk, wat resulteerde in een schot naast het doel van Reno. We waren gewaarschuwd. Zou je denken. De praktijk was helaas anders. In de vijfde minuut een schot van enorme afstand. Een prooi voor Reno leek het, maar de stuit was verraderlijk, hij twijfelde tussen blijven staan en duiken en zo verdween de bal de goal in. Nog niets aan de hand.

We kregen de eerste kans na een actie van Ollie. Milan was nog niet helemaal bij de les en kon niet goed bij de bal. We kregen meer en meer de overhand. Gingen allemaal wat meer naar voren en daar profiteerde de diepe spits van. Hij stond zo diep dat hij niet veel meer dan een meter van Reno afstond. De lange bal bereikte de spits en hij maakte keurig de tweede van de ochtend.

De laatste minuten van de eerste helft kwam Kampong er niet meer aan te pas. De keeper trapte een paar keer slecht uit en wij waren er dan als de kippen bij om de bal op te pikken en te schieten. Het schot van Milan ging echter naast. Dat was ook het geval met zijn schot na een fraai teruggetrokken voorzet van de voet van Ollie. Het spel werd beter en beter, maar de beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit.

Pom hield het niet meer in de verdediging. Na een aanval stond hij nog even voorin. Weer een slechte uittrap. Pom controleert de bal en schiet. De keeper redt nog wel, maar Pom pakte de rebound en scoorde. 2-1, een paar minuten voor de rust.

We wilden meer. Milan zocht de diepte, kreeg de bal in de loop aangespeeld. Een fraaie redding van de keeper met de voet hield de stand nog even op 2-1. Ze kregen de bal niet weg en na een enorme pressie van de hele F2, inclusief aanvoerder Raf prikte Pom de bal in de linkerhoek. Het was gelijk rust.

Het wil nog wel eens zo zijn dat we aan het begin van de tweede helft nog aan het nagenieten zijn van de ranja. En er dan 1 om de oren krijgen. Vandaag niet. Gelijk weer er bovenop. Acties maken, kijken, lopen, coachen, zakken (na wat coachwerk vanaf de zijkant); het zat er allemaal in.

Een voorbeeld. Sytse krijgt de bal op links, zit Pom de diepte in gaan. Geeft de bal keurig mee. Pom neemt aan, kijkt goed en passt de bal op maat naar Milan. Die heeft zijn vizier nog steeds niet helemaal goed afgesteld staan. We houden er een corner aan over vanaf de rechterkant. Linkspoot Sytse zet zich achter de bal. Hij ziet Milan bij de tweede paal staan. De bal zeilt over alles en iedereen heen, inclusief de keeper. Wat een onvervalste inswinger. We staan op voorsprong.

Een wanhoopsoffensief van Kampong volgt. En we hebben het zwaar. Een schot op de paal, een heel hard schot dat gelukkig over gaat. Sacha en Raf lopen heel wat gaten dicht, net als Sytse en Melle. En dan valt ie toch. Er is even geen organisatie, de spits van Kampong maakt een rush, alleen op Reno af. En hij rondt het koelbloedig af. Er hangt een gelijkspel in de lucht.

Maar die yell voor de wedstrijd dan? We gaan gewoon door. Er was veel ruimte en na een passje van Sacha op Pom dook Milan opeens als een aasgier op de bal. Prachtige voorzet van de linkerkant, Milan trekt naar de bal voordat de keeper er bij kan. En dan is het een koud kunstje om het net te laten bollen.

En nog was de koek niet op. Ollie had nog niet gescoord. Weer een aantal over links over schijven Sytse en Melle. Wederom een mooie pass op Ollie die kundig de vijfde op het bord brengt.

Mannen, super gespeeld. Onze beloning is nu een zevende plek. Dat is de eerste plek van het rechterrijtje. Nog 1 wedstrijd te gaan. We gaan die plek vasthouden.