Oefenwedstrijd met perspectief

nOCwy2Mb
1e
Afgelopen zaterdag 21 november vertrok FC Breukelen naar Oostzaan voor een oefenwedstrijd tegen zondag hoofdklasser O.F.C. (Oostzaanse Football Club). O.F.C. is een sterke tegenstander die op een verdienstelijke 3e plaats staat in de hoofdklasse A. Met de Nigeriaanse ex-Ajax speler Pius Ikedia hebben zij een sterke voorhoedespeler in hun gelederen.

Ondanks de hevige regenval en het stormachtige weer leggen O.F.C. en FC Breukelen een goede partij op de (kunstgras)mat. FC Breukelen miste met de geblesseerde spelers Van Rees, Rutgers en Eggermont bijna de gehele verdediging. Een mooi moment voor de technische staf om ook weer andere spelers aan het werk te kunnen zien.

De eerste helft had Breukelen het zwaar en was O.F.C. veelal de ploeg met het meeste balbezit. Verdedigen is ook een onderdeel van het voetbalspel en met name hierin haalt Breukelen een dikke voldoende. Nino Scheenhart speelde een degelijke wedstrijd tegen Pius Ikedia die daardoor nauwelijks voor gevaar kon zorgen. Het laatste kwartier van de 1e helft kroop FC Breukelen wat uit haar schulp. Met name door het afjagen onder aanvoering van Tom Kalkhuis kwam Breukelen beter in de wedstrijd. Net wanneer men dacht met 0-0 te rusten krijgt O.F.C. een onterechte vrije trap op de rand van de 16-meter. Een uitstekend genomen vrije bal in de linker kruising bezorgt O.F.C. een 1-0 voorsprong.

Na de thee wordt Kops vervangen door Jongebloet. De 2e helft trekt Breukelen het initiatief meer naar zich toe en maakt er een echte wedstrijd van. Jongebloet krijgt nog een kans maar schiet helaas over het doel. In de loop van de 2e helft komt Cavit erin voor van der Merkt. Niet veel later maakt Hans Kabalt zijn debuut in FC Breukelen 1. Kabalt is in eerste instantie nog wat onwennig maar groeit uiteindelijk in de wedstrijd door op belangrijke momenten de bal te heroveren. Breukelen krijgt uiteindelijk loon naar werken. Een actie van Cavit Yavuz wordt onreglementair gestuit in het strafschopgebied. De penalty wordt genomen door Ömer Ozcelik:1-1

Al met al een nuttige oefenwedstrijd waarin FC Breukelen laat zien de stijgende lijn van de laatste weken door te willen zetten. Zaterdag 28 november de thuiswedstrijd tegen Roda Boys Bommelerwaard uit Aalst, aanvang 14.30 uur.