De jeugd heeft de toekomst

Onder dit motto hebben wij de laatste jaren de jeugdcommissie gevormd. De commissie werd bemand door Marit van den Born, Alexander Sterk, Marco Stenvert en Hans Knoop. De opzet van de jeugdcommissie bestaat uit 5 aanspreekpunten: vrijwilligers, wedstrijdzaken, technisch jeugdcoördinator, materialen en evenementen. Het fundament staat en zal verder uitgebouwd moeten worden en hier zijn nieuwe mensen voor nodig.

Wij zijn blij om te melden dat wij Gerard van Engelenburg bereid hebben gevonden om voorzitter van de jeugdcommissie te worden (zie onderstaande kennismaking). Marco Stenvert blijft op de achtergrond betrokken bij de jeugdcommissie, als schrijver en bewaker van het jeugdbeleidsplan en Hans Knoop heeft aangegeven Gerard dit jaar nog te ondersteunen waar nodig, zodat de overgang zo soepel mogelijk verloopt.

Bedankt voor jullie vertrouwen de laatste jaren en wij wensen Gerard veel succes met het verder uitbouwen van de jeugdcommissie.

Met vriendelijke groet, Marit, Alexander, Hans en Marco.


Met heel veel plezier heb ik mij gemeld voor de jeugdcommissie van onze mooie club. Wie ben ik? Ik ben Gerard van Engelenburg, 43 jaar, speler van de 7x7 35+ op vrijdagavond en dit jaar vooral jeugdtrainer van de F4 waar mijn 7-jarige zoon Lieuwe in speelt. Sinds een jaar of 3 ben ik jeugdtrainer van eerst de mini-f’s en tegenwoordig dus F4. In die paar jaar heb ik ontdekt wat er allemaal nodig is bij een voetbalclub om iedere week de trainingen en wedstrijden voor de jeugd in alle leeftijden te organiseren.

Niet alleen moeten er iedere training ballen aanwezig zijn om mee te spelen, pionnen uitgezet voor oefeningen, trainers om de jongens en meisjes te begeleiden, hesjes om partijtjes in te kunnen delen, ook moeten er op de wedstrijddagen scheidsrechters zijn om te fluiten, leiders om de teams te coachen en helpen, vrijwilligers in de bar om de limonadekannen en bekers te vullen. Ik heb me dat als actieve voetballer zowel in de jeugd als bij de senioren eigenlijk nooit echt gerealiseerd. Om iedere zaterdag als speler, zowel jeugd als senioren, een wedstrijd te kunnen spelen, zijn er een grote club mensen bezig om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Al die mensen zetten zich geheel belangeloos en met veel enthousiasme en plezier iedere keer weer in om alles te regelen en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik heb daar als speler vele jaren van mogen profiteren, nu wil ik daar graag wat voor terugdoen.

De jeugdcommissie geeft sinds de oprichting van FC Breukelen vorm en inhoud aan het jeugdbeleid en probeert al die vrijwilligers te helpen om iedere keer de verschillende taken zo goed mogelijk uit te voeren. Het jeugdbeleidsplan is klaar en zit goed in elkaar om verder ten uitvoer te brengen. Daar wil ik als trainer en als jeugdcommissielid heel graag bij helpen.

Helpen jullie mee?

Met sportieve groet, Gerard van Engelenburg