E5 Voetbal om warm van te worden

e5
vvij
Met een meer dan fris windje en een minder aangename temperatuur dan de afgelopen weken moest de E5 vandaag thuis aantreden tegen VVIJ. Zoals gewoonlijk was iedereen weer op tijd aanwezig en ondanks de wedstrijd van het Nederlands elftal gisteren nog uitgeslapen ook, dit in tegenstelling tot vorige week!

De toss werd gewonnen door aanvoerder Lars en hierdoor mocht FC Breukelen de aftrap nemen. VVIJ zette direct druk en onderschepte zo snel de bal en creëerde hieronder zijn eerste kans maar de scherpte ontbrak en zo werd er voorlangs geschoten. Uit de halve uittrap van keeper Presley werd de bal ontvangen op het middenveld en met een fraaie combinatie zette Deylano door naar de achterlijn. Vervolgens trok hij de bal strak voor op Levi en deze schoot hard in en schoot tussen de benen van de keeper de 1-0 binnen. In tegenstelling tot vorige week een snelle voorsprong en er werd gretig gespeeld.

In de 5e minuut was het Deylano die na goed doorgaan bekeken de 2-0 in de verre hoek binnen schoot. Weer 3 minuten later was het de derde man van de voorhoede die goed ingeschoven was en zo zorgde Timo met een harde knal voor de 3-0. De eerste wissel werd uitgevoerd en niet veel later was het Jorian, de vierde man in de voorhoede, die 2 man uitspeelde en bekeken zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Eindelijk heeft hij zijn goal gemaakt en hiermee heeft iedereen van het team in een competitie wedstrijd gescoord. Luttele minuten later gevolgd door wederom een goal van Levi.

De achterhoede met Samuel, Ryan en Lars had het nu al niet echt moeilijk gehad en slechts speldenprikjes waren het die zij onschadelijk moesten maken. Twee minuten voor de rust was het Deylano die de stand naar 6-0 tilde na de zoveelste leuke aanval. Hiermee scoorde hij de 100e goal dit seizoen (DHSC niet meegerekend) in alle officiële wedstrijden. Direct hierop was het Jorian die op de juiste plek stond en met zijn tweede doelpunt de ruststand op 7-0 bepaalde.

Het is makkelijk praten zo in de rust, het liep als een tierelier en de ene combinatie was nog mooier dan de andere. “Vooral doorgaan” was het commentaar van de jury. Zo werd begonnen aan de tweede helft en met een gelegenheid voorhoede werd toch veel druk gezet. Voorin opvangen en de achterhoede ver naar voren.

Direct na de aftrap was het wederom VVIJ die de aanval inzette en Presley die tot dan toe weinig te doen had werd getest. Vakkundig maakte hij het schot onschadelijk en was zijn enige uittrap in de 1e helft nog half genomen nu schoot hij ruimschoots over de linies heen naar de opkomende Ryan. Deze vervolgde zijn weg naar de goal en op de zijn bekende wijze schoot hij snoeihard bovenin de goal. Niet veel later was het Deylano die zijn derde van de wedstrijd liet aantekenen na een combinatie tussen Timo en Jorian.

De dubbele cijfers kwamen voor rekening van Timo. Hierna was het weer de beurt aan VVIJ die probeerde wat het kon maar te licht was voor de E5. De gevaarlijke uittrappen van Presley zette de aanvallers direct aan het werk de aanvallen en combinaties waren fraai, fraaier en fraaist. In de 40e minuut was het Ryan die een pass naar de zijkant na aanname direct op zijn slof nam en de 11-0 maakte. Inmiddels was VVIJ begonnen met het lukraak wegtrappen van ballen naar welke kant dan ook. Met deze voorsprong werd dan ook volop geëxperimenteerd en zo werd de volledige achterhoede naar voren gestuurd en fungeerde de keeper als laatste man op het midden. De diverse corners van Samuel brachten echter niet de doelpunten op die we dachten.

Het slotakkoord was voor Deylano eerst met een zelf verzorgde aanval waarbij hij de bal op de achterlijn stopte, vervolgens alle tijd van de tegenstander kreeg, en de bal hoog in liet draaien. De keeper tikte de bal op de lat en achter de lijn. Daarna was het na een snelle aanval voor de goal een kwestie van kijken en intikken en de 13-0 scoorde.

Kort hierna floot de wederom uitstekend leidende Theo voor het uitsignaal en kon men over gaan tot het nemen van de penalty’s. Voor de tweede week op rij had de keeper een “clean sheet” en FCB er drie zodat ook deze serie in ons voordeel werd afgesloten.

Volgende week volgt de bekerwedstrijd thuis tegen s.v. De Vecht E4 eveneens om 9.45 uur.