FC Breukelen 1 pakt broodnodige overwinning

1e
vvwoudenberg
Na drie verliespartijen achtereen was het noodzakelijk om vandaag tegen Woudenberg de volledige 3 punten binnen te halen. In de voorlaatste wedstrijd tegen de ongeslagen koploper Sliedrecht heeft FC Breukelen met name in de 1e helft laten zien dat ze uitstekend kunnen voetballen. Met dit gegeven in het achterhoofd en het feit dat winnen betekent ‘aanhaken of afhaken’ heeft FC Breukelen aan het thuispubliek laten zien waartoe ze in staat is.

De wedstrijd was amper 3 minuten oud wanneer Mauro Franken de bal op het middenveld verovert. Daarop volgt een  uitstekende pass op Simons die een afgemeten voorzet op Jongebloet aflevert: 1-0. Dit is nét wat het team nodig heeft om het zelfvertrouwen op te vijzelen. Hiermee is niets te veel gezegd, want het is alweer in de 7e minuut dat Jongebloet de 2-0 maakt. Hieraan vooraf ging een uitstekende interceptie van Jori van de Merkt die op zijn beurt Mitchell de Zwart bedient met een steekbal over links. De voorzet op Jongebloet is dan genoeg om het tweede doelpunt binnen te schieten. Woudenberg was duidelijk overrompeld door deze furieuze start van FC Breukelen en wist dan ook niets  tegenover te stellen. Het onrustige uitverdedigen van FC Breukelen bracht Woudenberg onnodig terug in de wedstrijd. Een slechte trap van keepers Turksma belande pardoes bij een middenvelder van Woudenberg die hier wel raad mee wist: 2-1.  Zou het dan toch…? De ploeg uit Breukelen was duidelijk even van slag en liet in deze fase Woudenberg het spel maken.

Het duurde tot de 25e minuut voordat Breukelen weer van zich liet spreken. Op aangeven van Mauro wordt de Zwart weer eens gelanceerd zijn schot op de goal ging echter mis.

En soms moet het dan ook even meezitten (of dwing je dat af?) een goede blok van Sven Eggermont beland bij de spits Jongbloet ter hoogte van de middenlijn. De verdediging staat dan niet goed en Jongebloet krijgt een vrije doorloop. Een echte hattrick is dan een feit :3-1. Nog net voor rust weet Sven Eggermont de stand op 4-1 te brengen. Rusten met een 4-1 voorsprong is lang geleden.

De tweede helft begint weer goed. Breukelen krijgt al in het begin een opgelegde kans. Dit keer mist Jongebloet echter. In deze wedstrijd werd er keihard gestreden voor iedere meter en het was dan ook logisch dat er gewisseld ging worden. Mark Simons die vorige week al zijn comeback maakte naar lang blessureleed ging vroegtijdig eraf en daarvoor in de plaats kwam Cavit Yavuz die zijn debuut maakte.

Cavit kreeg nog een kans maar de keeper van Woudenberg bracht redding. In de 55e minuut dan toch nog de 4-2 van Woudenberg. Scheenhart werd nog ingebracht voor Jori van de Merkt. De laatste 10 minuten een publiekswissel voor Jongebloet, Daniel Kops kwam hem vervangen.  De eindstand 4-2 een we stijgen weer een paar plaatsen op de ranglijst. Kan FC Breukelen dit voortzetten en de punten meenemen uit bij VVZ’49 dan is er nog van alles mogelijk. De top 3 komt in zicht…..

Foto’s van deze wedstrijd zijn eerder gepubliceerd in dit artikel.