De ontwikkelingen van een clubmeisje...

fotos januari-april 2014 167
Net als vorig seizoen is Diana Hilhorst (nog net 12) uit de C1 geselecteerd voor deelname aan het Jeugd Plan Nederland van de KNVB voor meisjes. Dat betekent dat zij iedere week een extra training heeft, georganiseerd door de KNVB.

Diana zit nu in de categorie meisjes onder 14 en onder 15 van onze regio. In district West 1 en West 2 samen zijn 3 van degelijke trainingsgroepen. En uit die drie groepen worden weer meisjes geselecteerd voor een overstijgende groep. Dat is dus een selectieteam voor de 4 provincies Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht en Flevoland. Voor dat overstijgende team meisjes onder 14 jaar staat Diana nu op de stand-by lijst (=reservelijst). Zij kan dus opgeroepen worden als er iemand anders geblesseerd of ziek is. En dat laatste was deze week het geval!

Diana mocht meespelen als linksback. Om even een idee te geven van het niveau: er werd gespeeld tegen de D1 van Nieuwegein (hoofdklasse, jongens dus) en ze wonnen met 10-0! Het betere vrouwen voetbal dus! Diana werd in de tweede helft opgesteld en gaf een assist voor het achtste doelpunt. Nu hoopt Diana dat zij de volgende keer weer mee mag doen, want dan speelt het team tegen het overstijgende team van de zuidelijke districten. Uiteindelijk wordt er nog één keer door geselecteerd tot er 1 team overblijft.

En dan…speel je bij Oranje! Zou die droom ooit uitkomen? Wordt vervolgd…