FC Breukelen 2 op karakter naar de overwinning

2e
spakenburg
Vorig seizoen was Spakenburg 2 de ongenaakbare kampioen, maar slaagde Breukelen erin om de uitwedstrijd winnend af te sluiten. Het succes had voor Spakenburg wel een keerzijde, want bijna het gehele team vertrok naar eerste elftallen van andere verenigingen. Spakenburg is dit seizoen dan ook moeilijk begonnen, maar bleek ook nu weer een geduchte tegenstander.

Terwijl het zonnetje langzaam doorbrak aan de Broekdijk en het publiek zich alvast verzamelde om via het 2de team naar het 1ste te kunnen kijken, ontstond er een spannende en aantrekkelijke wedstrijd. Voor de wedstrijd stonden Spakenburg en Breukelen samen met nog 4 andere verenigingen op 10 punten. Een overwinning was voor beide teams noodzakelijk om weg te blijven bij de onderste plekken en beide teams streden dan ook volop voor de overwinning.

Zowel Spakenburg als Breukelen hadden deze week gekozen voor een tactische variant, die in het geval van Breukelen anders was dan de voorbije weken. Breukelen startte in een 1-4-4-2- formatie met veel dreiging via de spitsen Rommy en van Vuuren. Spakenburg speelde in een 1-3-2-3-2 variant. Breukelen had hier verdedigend veel moeite mee, maar kwam via een snelle uitbraak toch op een 1-0 voorsprong door Sven van Vuuren. Spakenburg had echter de overhand en het wachten was dan ook op de 1-1- die na een minuut of 20 te noteren viel. Vanaf de zijkant greep FC Breukelen in en werd de veldbezetting gecorrigeerd. Het spelbeeld was hierdoor meer in evenwicht en ook de voor de geblesseerde David Rommy ingevallen Anouar el Hassani zorgde met een prima invalbeurt voor meer balbezit en een goede ondersteuning aan spits Sven van Vuuren. Het was dan ook el Hassani die van Vuuren met een steekbal alleen richting de keeper stuurde die dan ook kansloos was op de snelle schuiver in de hoek.

De rust werd met de 2-1 voorsprong behaald en hoewel Spakenburg na de rust probeerde de snelle gelijkmaker te forceren bleef de degelijke achterhoede goed overeind zonder veldkansen weg te geven. Helaas viel de gelijkmaker zoals zo vaak uit een dood spelmoment, want de onnodig weggegeven corner werd snoeihard binnen gevolleyed door de vrijstaande spits Maurice van de Wild

Beide teams gaven daarna weer vol gas in een poging de overwinning uit het vuur te slepen en er ontstonden aan beide kanten grote kansen op een waarschijnlijk winnende goal. Aan Breukelen kant moest Joery Knoop de bal nog een keer van de doellijn weghalen, maar ook de kopbal van van Vuuren werd miraculeus uit het doel gehouden door de Spakenburg goalie

Terwijl de wedstrijd op en neer golfde en het gelijke spel door beide trainers al min of meer was geaccepteerd, besloot gelegenheidsvoorstopper Hans Kabalt nog een keer op avontuur te gaan. Via een mooi opgezette aanval kwam Hans op de rand van de 16 meter aan de bal, slalomde hij om meerdere verdedigers heen om daarna de bal keurig in de verre hoek binnen te schieten. Een explosie van vreugde was het gevolg en het hele team dook bovenop de matchwinner. De doelpuntenmaker had in de rust nog behoorlijk ouderwets op zn sodemieter gekregen, maar rechtte zijn rug, speelde een ijzersterke 2de deel van de wedstrijd in dienst van zijn team besliste vervolgens ook nog eens het duel met een prachtige goal

De resterende speeltijd was immers tekort voor Spakenburg om nog iets aan de stand te doen en zo kon Breukelen weer een overwinning bijschrijven en door stijgen naar de 7de plek

Naast de reeds genoemde uitblinkers El Hassani en Kabalt speelde Max Kauffman een ijzersterke wedstrijd op het middenveld na een blessure van ruim 2 jaar. Via het 3de team werd hij klaargestoomd voor de rentree in het 2de en dar deed hij met overtuiging. Een mooie opsteker richting de wedstrijd tegen Ajax

As zaterdag wacht namelijk de lastige klus bij koploper Ajax, waar om 12.00 uur wordt afgetrapt. Het eerste speelt in Soest bij VVZ, dus de supporters kunnen een klein omweggetje maken en toch nog op tijd zijn bij het eerste.