Weer een overwinning voor de F4

maarssen
f4
Als neutrale lezer zou je bijna gaan denken dat het eentonig begint te worden. Nadat de eerste competitiewedstrijd van het seizoen nog werd verloren, wist de F4 alle wedstrijden in winst om te zetten. Sterker nog, volgens de verslagen van de afgelopen weken wordt er ook iedere week beter gevoetbald.

Als volstrekt subjectieve verslaggever en schrijver van deze verslagen (tevens co-trainer en co-coach van het sterrencollectief, maar dat heeft er natuurlijk niets mee te maken) kan ik vol waarheid zeggen dat er geen woord van de afgelopen weken is gelogen. Onze mannen gaan iedere week vol aan de bak en iedere tegenstander wordt in 2 x 20 minuten van het kastje naar de muur gestuurd, dronken gespeeld, dolgedraaid en meer van dat soort dingen.

Toch zou je dat niet zeggen als je de eerste paar minuten tegen VV Maarssen F7 had gezien afgelopen zaterdag. In de warming-up kondigde dat zich al een beetje aan. Het was allemaal net even te ontspannen, net even te vrijblijvend en net even te ongeconcentreerd. Dat is natuurlijk ook te verwachten van een groep 7-jarige jongens, die zullen echt niet iedere wedstrijd de wei in gaan alsof het een selectiewedstrijd voor Ajax is. En dat is natuurlijk ook te begrijpen als je 7 jaar oud bent. Toch probeer je dat als technische staf een stapje voor te zijn. Verliezen kan altijd, de vorm kan niet goed zijn, de tegenstander kan beter zijn of de wind kan verkeerd staan, noem maar op. Concentratiegebrek, wellicht wat hoogmoed (“het was maar de nummer laatst”), in ieder geval iets teveel oog voor het doel voor de tegenstander en iets te weinig aandacht voor de verdediging, dat is hoe we de wedstrijd afgelopen zaterdag begonnen.

Zoals inmiddels te doen gebruikelijk gingen onze kanjers aanvallend fel uit de startblokken en binnen een paar minuten lag de eerste er al in. Je zag in die eerste minuten echter gelijk al dat het aanvallend fel was, verdedigend daarentegen helemaal niet. Het was dan ook geen enkele verrassing dat Maarssen de gelijkmaker wist te scoren. Jack, die het doel in de eerste helft verdedigde, zag zo maar 3 spelers van Maarssen op zich af komen rennen die toevallig ook nog eens de wedstrijdbal bij zich hadden. Van korte afstand werd de bal op doel geramd en het was dan ook niet vreemd dat Jack kansloos was op de inzet van de speler van Maarssen.

Daarna werden we als technische staf zomaar heel blij van wat we toen zagen. Onze kanjers hadden in 1 keer het koppie er weer bij. De posities in het veld werden weer ingenomen en in plaats van met zijn allen naar voren te stormen werd er weer met overleg gevoetbald. Acties werden gemaakt wanneer het kon, overgespeeld werd er wanneer het beter was. Vanaf dat moment nam de F4 de regie in handen en werd Maarssen overlopen. Het was dankzij goed keeperswerk dat de ruststand slechts 1-5 was in het voordeel van onze kanjers. En het was nog meer de verdienste van de keeper dat onze potentiële kampioenen niet met dubbele cijfers het veld afkwamen. Aanval na aanval wisten onze jongens eruit te persen en uiteindelijk scoorden ze dan ook nog 4 keer. Tussendoor wisten we ook nog eens Hidde te verrassen die in de 2e helft in de goal stond door de bal in de korte hoek in onze eigen goal te tikken.

De ruststand was 1-5. Wij scoorden er in de 2e helft 4 en maakten een eigen goal. Een beetje wiskundig onderlegde lezer verwacht dan natuurlijk een 2-9 eindstand, maar in Maarssen is de telling toch anders. 5+4 kan soms blijkbaar ook een uitkomst hebben van 8 waardoor de eindstand van 2-8 op het bord kwam. Ach ja, onlangs was het andersom, kan blijkbaar gebeuren. Doelpuntenmakers deze week zijn: Max 3, Lieuwe 2, Koen en Armin allebei 1 en Maarssen wist 2 eigen doelpunten te fabriceren.

Volgende week Montfoort F1 thuis, we hebben er nu al weer zin in.