E5 mat naar dubbele cijfers

e5
sch44
Onder wederom een aangenaam najaarszonnetje stond wedstrijd 7 op het programma voor de E5. Tegenstander vandaag was SCH ’44 uit Harmelen en vandaag zou het een andere wedstrijd worden. Met een weekje rust in de benen stond onze jongens tijdig op het veld en na de warming up startte men ruim op tijd.

Hoewel de aftrap voor SCH was veroverde de voorhoede gretig de bal en na een schot op goal wist Lars binnen de minuut de terugspringende bal in de goal te schieten. De toon werd gezet, heeft men normaal de tijd nodig om in de wedstrijd te komen, nu was men direct wakker. Hoewel het spel op en neer ging was het de altijd standvastige achterhoede, onder leiding van aanvoerder Samuel, die de tegenstander snel de bal wist te ontfutselen en daarmee in een vroeg stadium onschadelijk te maken. De voorhoede werd hierop snel ingespeeld en 3 minuten later was het Presley die met een bekeken schot de keeper in de verre hoek passeerde.

Hoewel SCH voor de derde keer aftrapte was het direct Presley die de bal weer veroverde en direct de 3-0 binnen tikte. Na 5 minuten al een heerlijke voorsprong en het toch al verwende publiek ging er eens goed voor staan, waar eindigt het vandaag. In de negende minuut was het Timo die de bal aangespeeld kreeg en met een hard schot de 4-0 scoorde. Dat SCH een leuk voetballende ploeg heeft bleek direct na de aftrap. Gemakzuchtig bleef de voorhoede hangen en liet de tegenstander met veel man opkomen en zo werd even later met een onhoudbaar schot, keeper Levi gepasseerd en de 4-1 aangetekend.

Met een aantal mooie aanvallen opgezet via de zijkant, de specialiteit van Ryan, werd getracht de score uit te breiden maar de spitsen waren coulant en slechts plaagstootjes werden afgevuurd op de goal. Noemenswaardig is overigens de rust waarmee de bal achterin wordt rondgespeeld.  Met het terug in brengen van Deylano wees hij iedereen de weg en na weer een leuke aanval scoorde hij de 5-1. Soms heb je dan dat tegenwoordige Feyenoord geluk, en scoorde Presley, in de laatste seconden voor de rust, met een vlammend schot via de paal de 6-1.

Peptalk is ook nodig in de rust want gemakzucht of wat dan ook is niet op de plaats wanneer je voor de winst gaat ook niet met een ruime voorsprong. De cornerspecialisten van de E5 werden geïnstrueerd dat ze ook gewoon een keer die bal lekker mogen indraaien om zo ineens de bal in het doel te draaien. Achterin, daar lekker dichthouden.

Aldus geschiedde in de 2e helft. Vanaf de aftrap werd de bal door de tegenpartij tot corner verwerkt en Ryan nam plaats achter de bal. Met een fraai schot draaide hij de bal over iedereen heen ineens bij de 2e paal binnen, lekker…. Het vervolg bleek echter wat minder en onze toekomst speelde slordig en onverzorgd waarschijnlijk mede doordat de tegenstander kort op elkaar ging spelen en een mannetje op het middenveld posteerde.

Echter wanneer je wilt winnen dien je uit te gaan van je eigen krachten. Hier was het dan ook dat Jorian, de kleinste man van het veld, een aantal malen gevaarlijk op kwam over links maar net dat beetje geluk miste om zijn eerste goal van het seizoen mee te pikken. Door het compacte spel van SCH kwamen zij echter ook een aantal malen tot de goal en kon Levi zijn keepers talenten verder laten zien. Zo was het dan ook dat na een uittrap van hem de bal bij Deylano kwam, deze ging op volle snelheid naar voren en speelde onzelfzuchtig de bal in op Presley welke zijn 4e goal binnen prikte.

Met nog een aantal aanvallen via de buitenkant welke net niet tot doelpunt verwerkt konden worden was het slotakkoord toch weer voor FC Breukelen. Uit de kluts was het Presley die alert de bal in de goal schoot. Tenslotte zorgde hij ook voor de dubbele cijfers door vanuit het middenveld op volle kracht naar voren te stormen en vanaf een meter of 12 de bal snoeihard langs de keeper te knallen.  Zo werd de einduitslag, van deze soms matte pot van onze zijde, op 10-1 bepaald en kon voor de vijfde keer deze competitie de dubbele cijfers worden genoteerd.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen de nummer vier De Meern aanvang 9.40 uur.