Niet goed maar wel spannend…

mb1
fcalmere
Bovenstaande kop zou voor de voetbalzaterdag van 10 oktober eigenlijk volstaan. Maar daar vul je natuurlijk geen website mee, dus de dikke duim aangesproken om minimaal een klein A4tje vol te typen. Vandaag weer een prachtige voetbal en herfstdag, van mij mag het nog wel even zo blijven. Op het programma staat de thuiswedstrijd tegen FC Almere MB1. De stand zou kunnen doen vermoeden dat het vandaag niet al te moeilijk mag worden. De meiden uit Almere hebben tot nog toe slechts één punt, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Daarbij komt dat  onderschatting een veel voorkomende eigenschap is bij voetballers. Oppassen geblazen dus.

Eerst ’s morgens even kijken bij de MC1, vanaf deze week hoger ingedeeld, maar ze weren zich kranig en met een “beetje” hulp van Diana winnen ze met 2-1. Intussen is onze tegenstander ruim een uur van te voren al aanwezig. De dames zien er over het algemeen sterk uit en zijn vooral groot. Er is er één zelfs een kop groter dan ikzelf. Ook onze dames druppelen zo langzaam maar zeker binnen. Een drietal heeft (blijkt achteraf) de nacht ervoor bij elkaar doorgebracht en oogt nog niet echt wakker (om 11.45 uur). Een ander drietal komt een kwartier te laat aankakken. Met de afwezigheid van Puck vandaag zijn daarmee de eerste drie wissels voor mij alvast bekend.

Het is druk op het sportpark vandaag zodat er met vier teams moet worden warm gelopen op de beperkte ruimte naast, wat ik nog maar altijd de “oude Vitesse” kantine noem. Onze dames vinden het maar een sneu stukje veld om met zoveel teams op warm te lopen en beperken zich daarom meer tot “warm kletsen”. Nadat de wedstrijd van de MC1 is afgelopen wordt de warming-up op het veld toch nog even serieus opgepakt en volgt de aftrap. Zoals ik al aangaf was het spel vandaag, ondanks hard werken van de meeste, niet goed. De dames uit Almere zijn feller, gretiger en soms iets gemener. Nu kan dit bij ons al snel want ik denk dat als er een prijs is voor het liefste team, wij met afstand aan kop gaan. Het spel gaat verder gelijk op en voor beide doelen ontstaan mogelijkheden op een voorsprong. Door gerommel in onze verdediging komt Almere op voorsprong. Misschien zijn we nu een beetje wakker? Niet snel na de opgelopen achterstand trekt Lara de stand recht. Nog voor rust zet Carlijn de 2-1 op het bord en begint het lange “billenknijpen”. Het kan de gehele tweede helft beide kanten op. Zo hangt zowel de 2-2 als de 3-1 in de lucht. Beide gebeurt niet en we pakken drie zwaar bevochten punten. Mooi voetbal zat er vandaag niet in, wel spanning en over het algemeen inzet.

Na afloop even de meiden bij elkaar. In verband met de afwezigheid van Charmaine hebben Olivier en Richard (voorlopig) de zware taak op zich genomen de op voetbalgebied reeds aanwezige kwaliteiten van onze dames verder uit te breiden. Ik ben hier heel blij mee en naar wat ik gehoord heb, de meiden ook. Trainers die hun vrije tijd inzetten om te proberen onze meiden beter te maken en daardoor  beter te laten spelen waardoor het plezier in het voetballen alleen maar groter wordt. Ik heb daar waardering voor en de meiden hebben afgelopen week tijdens de trainingen laten zien dat ook te hebben. Mijn complimenten meiden. Misschien is dit wel de overwinning van deze week.

Tot zover tot volgende week,