Krachtmeting in hogere klasse

mc1
tov
Van de week ontvingen alle ouders van de MC1 een mailtje van de coach, dat er iets gewijzigd was in de indeling van de competitie. In de tweede klasse dreigde een team zich terug te trekken, daar zij niet mee konden komen met het niveau daar. Waarbij er nog een optie open lag, namelijk te ruilen met een team uit onze derde klasse. Breukelen na drie wedstrijden koploper en met een mooi doelsaldo zou de aangewezen club zijn aldus de KNVB. Wetende dat we in de top 4 elkaar onderling nog moesten bevechten, kun je wellicht stellen, dat deze plek erg “relatief” is. Anderzijds is het voor onze meiden leerzamer om tegen wat sterkere tegenstanders aan te treden.

Onder bezielende leiding van scheidsrechter Paul van den Bosch (wiens klokje sneller tikt) en Theo Scheenhart als grensrechter treden de meiden thuis dan ook vol goede moed aan tegen de huidige nr. 4 in de tweede klasse (TOV uit Baarn). Jenna was afwezig en daarvoor was Diana ingevlogen (die altijd wel te porren is voor een potje bij de meiden!).

De wedstrijd gaat tam van start maar Breukelen ruikt kansen. Uit een hoge bal naar voren en met haar technische moves, tikte Diana na ruim twintig minuten de 1-0 binnen. De dames van TOV waren optisch beter, door hun positie- en combinatiespel maar onze meiden stelden daar hard werken tegenover met o.a. een onvermoeibare Bo en Isa op het middenveld. Hierdoor ontstonden genoeg kansen voorin die jammerlijk niet het gewenste resultaat opleverden.

Een ietwat gebrek aan communicatie in het keepers gebied van Breukelen, kon uiteindelijk niet voorkomen dat de stand tien minuten later toch nog gelijkgetrokken werd 1-1. Diana pikte op slag van rust nog even een doelpuntje mee voordat zij met haar eigen team op pad moest, zodat de meiden met een 2-1 stand de rust ingingen.

In het begin van de tweede helft was Breukelen echt nog op zoek naar een derde treffer. Een mooi “hakkie” van Laura bracht de voorhoede weer in stelling maar liep helaas op niets uit. Vervolgens werd het naar het eind van de wedstrijd toe allemaal wat rommeliger, ik sta te “ijsberen” langs de kant. De regel luid namelijk vaak, waar jezelf de kansen verzilverd ziet doet de tegenstander dat wel. TOV rook dan ook zichtbaar bloed en met hun poeiers over en naast ons doel komen we dan ook goed weg. Gelukkig liep het klokje van Paul op tijd af en konden we opgelucht weer adem halen en zijn de eerste drie punten in de tweede klasse een feit.

Volgende week spelen we om 16.15 uit tegen BFC te Bussum deze wedstrijd moet normaal gesproken 3 punten op gaan leveren, aangezien deze ploeg na vijf wedstrijden nog geen punten heeft gehaald. Maar je weet de bal is rond, dus laten we maar niet te veel op de zaken vooruit lopen! ☺