FC Breukelen wint weer

1e
WNC
Na 2 overwinningen op rij tegen Montfoort en GDC zou winst vandaag op WNC voor aansluiting met de top 3 uit de 1e klasse A zorgen. Met WNC treft Breukelen een tegenstander die zijn draai nog niet heeft gevonden en met 1 punt laatste staat op de ranglijst. Tevens komt Breukelen een “oude bekende” tegen: Mark den Hartogh speelde 2 jaar geleden nog voor FC Breukelen.

De wedstrijd begon voortvarend voor FC Breukelen. Al in de 3e minuut wordt een pass over de as van het veld door Tom Kalkhuis onderschept. Die vervolgens met een steekbal Daniel Kops aanspeelt. Kops in de 16 meter is altijd gevaarlijk: 1-0 voor FC Breukelen. Wie dan denkt dat het een “makkie” gaat worden deze middag komt bedrogen uit. Het is dan ook al in de 13e minuut dat WNC langszij komt. Door een onnodige overtreding op de rand van het strafschopgebied krijgt WNC een vrije schop. De bal werd helaas op het laatst van richting veranderd waardoor doelman Turksma kansloos bleef: 1-1

In een niet al te beste wedstrijd van beide kanten was het toch FC Breukelen dat de bovenliggende partij was. In de eerste helft was het nog Jongebloet die Kops bediende maar de kans werd niet benut. Na ongeveer een halfuur spelen nu wederom Jongebloet met een afstandsschot maar dit werd goed gepareerd door de doelman van WNC.

Na wat tactische omzettingen in de rust kreeg FC Breukelen in de 2e helft meer vat op het middenveld. Dit resulteerde dan ook in meer druk naar voren en het grote aantal hoekschoppen in deze fase was hier dan ook het gevolg van. Mitchel de Zwart kwam met name na rust veelvuldig door aan de linkerkant en was een ware plaag voor de linksback van WNC.  De directe tegenstander van de Zwart moest uiteindelijk het veld verlaten na de zoveelste overtreding. Tweemaal geel is dan rood.

In de 2e helft vielen Ozcelick en Sam Osei verdienstelijk in. In de fase dat WNC met 10 man speelde was het Tom Kalkhuis die met een voorzet Renaldo Jongebloet wist te bereiken en deze voor de 2-1 zorgde. Met nog 15 minuten te spelen debuteerde jongeling Nino Scheenhart voor het thuispubliek. Scheenhart is een speler uit de eigen jeugdopleiding en laat zien dat hij eraan begint te komen.

In de 86e minuut nog een vrije bal voor WNC. De gedachten gaan terug naar de uitwedstrijd bij de Merino’s waar in de laatste minuut de bal er nog in ging. Ditmaal laat Turksma zien dat er voor WNC niets te halen valt. Einde wedstrijd 2-1.

Foto’s van deze wedstrijd zijn eerder gepubliceerd in dit artikel.