FC Breukelen 3 beslist topper in zijn voordeel

joswatergraafsmeer
3e
Na vier speelronden heeft het derde elftal alle verwachtingen overtroffen door als enige ploeg zonder puntverlies te blijven. Wel was er nog één andere ploeg die zich tot op dat moment ongeslagen mocht noemen: Jos Watergraafsmeer 2. Door een gelijkspel bevonden zij zich op de tweede plek, net achter koploper Breukelen. Afgelopen weekend ontving de nummer twee van de ranglijst de koploper en dit beloofde dus een ware titanenstrijd te worden. Terwijl trainer Patrick Mur van zijn welverdiende vakantie aan het genieten was mochten zijn mannen de wei in om zijn vakantiegevoel compleet te maken met een overwinning.

De Amsterdammers toonde zich een fysiek sterke ploeg met spelers die moeilijk van de bal te krijgen zijn. Ze bewezen zichzelf echter een slechte dienst door binnen 5 minuten op achterstand te komen. Na een goede actie van Maikel Goossens over rechts stond Irvin de Vette op de goede plek om van dichtbij de 0-1 binnen te schieten. Breukelen wist zich verdedigend zeer gedisciplineerd op te stellen, waardoor er vrijwel niks werd weggegeven. Op slag van rust wist Maikel Goossens te profiteren van een fout in de opbouw bij de thuisploeg. Hij wurmde zich langs de centrale verdediger en prikte de bal feilloos in het doel. Met een 0-2 ruststand zocht Breukelen vol goede moed de kleedkamer op.

Jos Watergraafsmeer maakte al vroeg gebruik van meerdere wissels om het tij te doen keren. Breukelen verwachtte dan ook nog een alles-of-nietspoging in de tweede helft. Niet lang na de rust wist de thuisploeg toe te slaan. Een vrije trap werd strak voorgegeven richting tweede paal, maar doordat niemand de bal toucheerde kon keeper Michael Moen alleen maar toekijken hoe de bal in het zijnet verdween. De 1-2 zorgde voor een situatie waarin het derde elftal zich geen fouten meer kon permitteren. De altijd dreigende Irvin de Vette bracht hier verandering in door ongeveer een kwartier voor tijd een snelle actie buitenom in te zetten. De verdediging trok aan de noodrem en dit resulteerde in een penalty. Dit was een kolfje naar de hand van Maikel Goossens die de eindstand op 1-3 bepaalde.

Hiermee laat het derde elftal zien toch weer een stap te hebben gezet na een rommelige voorbereiding. De laatste weken toont de ploeg zich volwassen en degelijk, waardoor de hachelijke situaties voor eigen doel vaak op één hand te tellen zijn. Met de creativiteit voorin blijkt dit een succesvolle combinatie die tot op heden aantoont dat het derde elftal bovenin kan meedraaien in de 2e klasse. Het in bloedvorm verkerende Buitenveldert 2 neemt het stokje als nummer twee over van Jos Watergraafsmeer en loert met slechts drie punten achterstand op een misstap van de koploper. Aankomend weekend speelt FC Breukelen thuis tegen RAP 2 om 14:30 uur. Hierover volgende week meer