MB1 morst punten in Tienhoven...

viod
mb1
Daar waar mijn dagelijks werk nogal wat planning vereist, is dit in het weekend en dan vooral op de zaterdagen bijna nog belangrijker. Steeds vaker spelen de meiden wat later op de dag waardoor het passen en meten is om zelf ook nog een balletje te kunnen trappen. Vandaar dat de hulp van mede-leiders Annet en Wim meer dan welkom is. Deze week echter geen probleem, ikzelf ben vrij, dus alle tijd.

Helaas gooit een wijziging van de KNVB op het laatste moment roet in mijn eten. Een extra team in onze poule, daarom een ingelaste wedstrijd en veel afzeggingen binnen ons team maakt dat ik helaas toch niet met onze dames kan afreizen naar de mooiste club binnen de Stichtse Vecht. Jammer. Vrijdagavond stuur ik mijn voorstel met de opstelling om de dames van V.I.O.D. te bestrijden via sms door naar Annet. Zaterdagmorgen voor vertrek van de dames vul ik bij Esther (als altijd op haar post) alvast het wedstrijdformulier in. Ook Jurgen is op de hoogte van het feit dat we naar Tienhoven moeten en hij informeert hoe ik dit als voorzitter van de ene en leider van de andere vereniging ga oplossen. Ik ga zelf lekker voetballen, probleem opgelost.

Terwijl ikzelf een nogal curieuze wedstrijd speel bij het Amsterdamse Ankaraspor (eindstand 4-4), meten de meiden intussen hun krachten tussen de weilanden van Tienhoven met de tweedejaars (na de wedstrijd zelfs sigaret rokende) MB1 van V.I.O.D. Na mijn wedstrijd raadpleeg ik meteen WhatsApp.  1-0 achter, met een treurige emoticon, gevolgd door een app met een lachende en 1-1. Daarna volgen er geen berichten meer en ik besluit nog even naar Tienhoven te rijden. Daar tref ik nog een paar speelsters van V.I.O.D. MB1 en hun leider Gerard. Volgens hen was het een leuke, sportieve maar ook felle wedstrijd en is de puntendeling een juiste weergave van de krachtsverhoudingen.

Eenmaal thuis overheerst daar toch meer het gevoel van verlies van twee punten dan de winst van het ene. Het blijkt dat er vanmiddag goed is gevoetbald door de meiden maar helaas zijn er een paar honderd procent kansen volgens vrouw en Nikki niet benut. Voor mij, met intussen het hart een beetje liggend bij twee clubs, een mooi compromis.

’s Avonds na de traditionele familie poffertjes, treffen we Puck nog op de laatste avond van de kermis. Ook zij is van mening dat er twee punten zijn weggegeven vanmiddag, Ik baal nu toch weer een beetje, we hadden eigenlijk die drie punten moeten pakken. Maar goed inmiddels staan de dames toch op een keurige derde plek. Klasse dames!!! Nu nog de invulling van de training oplossen,maar ook dat komt goed.

Tot zover tot volgende week,