FC Breukelen F4 - SVM F2 11-0

f2
svm
Wedstrijdje doen? Pak een microfoon, adem 3 keer rustig in door je neus en uit door je mond. Blaas de laatste keer je longen goed leeg en adem vervolgens heel diep in. En dan in 1 vloeiende kreet: Goaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoal !!!!!!!!! En dat 11 keer! Want dat was wat de F4 afgelopen zaterdag liet zien. Het waren Braziliaanse voetbaltaferelen die de F4 op de mat legde. Sambavoetbal van de bovenste plank en dat terwijl de meeste van de toppers van de F4 nog niet eens weten wat braziliaans sambavoetbal was of is.

Dit was er weer zo eentje, zo’n wedstrijd waarbij je ’s ochtends wakker wordt en voelt dat het goedkomt. Je kijkt naar buiten en ziet al voorzichtig het zonnetje erdoor komen. Je staat in de keuken en maakt een boterham, niet alleen voor jezelf maar ook 1 voor je topper die zometeen met de F4 mag aantreden tegen SVM F2. Je smeert de chocopasta op de boterham net even wat dikker, zodat je kanjer net even dat extra beetje suiker heeft om een nog betere pot op de mat te leggen. Een fijne bak koffie, en een glas melk voor de toekomstige international later en je stapt in de frisse ochtendlucht op de fiets naar FC Breukelen. Alles voelt gewoon goed deze ochtend en het kan nu al niet meer mis zo lijkt het. En zoals altijd blijkt ook vandaag dat het voorgevoel volledig juist was.

Aangekomen bij Breukelen is het op het vroeg tijdstip van 08.00 uur al een drukte van belang. Diverse F-teams mogen deze ochtend thuisspelen en wij delen de kleedkamer met de F2. Waar de F4 iedere zaterdag vol trots verzamelt in de trainingspakken van Heeren2 - deze week al weer 4 jaar in Breukelen op de Kerkbrink - (dit was een gesponsorde mededeling) zo krijgt de F2 deze week prachtige gesponsorde nieuwe truien. Wie de sponsor is die dit voor de F2 heeft mogelijk gemaakt, dat kunt u ongetwijfeld lezen in het kleurrijke verslag van Paul Jeroen Willems.

Het is een gesponsorde drukte van belang in kleedkamer 11 dus de mannen kleden snel om en rennen het veld op. Je kunt op zo’n moment direct zien dat de toppers van de F4 vanaf week 1 de stijgende lijn te pakken hebben. Niet alleen worden de uitslagen en het voetbal iedere week beter, ook de warming up lukt steeds beter om als team gezamenlijk te doen. Altijd mooi om de teamspirit al bij de warming up te ervaren, weer zo’n moment die bevestigt dat dit gewoon een geweldige dag is en blijft.

Met Mauro in de eerste helft op goal gaan we van start. Jack had deze week een weekendje voetbalvrij en zat met zijn trouwste fans ergens op een waddeneiland te genieten van het mooie weer. Normaal gesproken zou je kunnen zeggen dat een weekendje weg midden in het seizoen van 1 van je toppers blijk geeft van mogelijke vedetteneigingen, bij Jack is dat geenszins het geval. Uit betrouwbare bron is vastgesteld dat hij zo mogelijk nog meer meeleefde op de Wadden, dat het publiek langs de lijn van veld 2 op de Broekdijk. Want genieten was het.

De ene na de andere aanval werd afgevuurd op het doel van SVM. Het publiek, de coaches en vooral de spelers waren aan het genieten van iedere aanval. Prachtige individuele acties werden afgewisseld met schitterende passes. Hoogtepunt van de doelpunten was de 4-0 waarin alles te zien was wat een coach wil zien. Vrijlopende spelers, dieptepasses, voorzetten en spitsen die in komen lopen, werkelijk schitterende goal. Overigens mag ook gezegd worden dat Mauro als keeper is ontdekt. Hij is de eerste keeper die de 0 heeft gehouden zonder zijn handen te gebruiken. Dat was, met name door zijn goed getimede uitlopen, namelijk helemaal niet nodig.

In de tweede helft ging Hidde op goal en Mauro mocht het veld in. We kunnen ze deze week alle spelers als uitblinker noemen en roemen, in de tweede helft walsten ze over SVM heen. Uiteindelijk werd er gescoord door: Max (3), Koen (3), Armin (2), Lieuwe (2) en Mauro waardoor de teller stopte op 11-0. Het, in grote getalen, opgekomen publiek werd 40 minuten lang verwend met schitterend voetbal van de bovenste plank.

Dit was zo’n wedstrijd waarvan het verslag afgesloten moet worden met 1 heel groot woord want dat was namelijk wat iedereen die FC Breukelen liefheeft was nadat ze de F4 deze zaterdag hadden bekeken:

TROTS!!

De technische staf.