Kansloze nederlaag FC Breukelen 2

2e
swiftamsterdam
’s-ochtends eerst een heerlijke wedstrijd gekeken bij onze F4, jongetjes die met veel plezier, hard werken voor elkaar en blij zijn dat ze weer een wedstrijdje mogen voetballen.

Hoe groot was het contrast aan het begin van de middag toen de wedstrijd Breukelen 2- Swift 2 op het programma stond, want ondanks heerlijke voetbalomstandigheden leek niemand bij Breukelen er echt zin in te hebben vandaag.

Routinier Menal Shawan werd duidelijk gemist op het middenveld, want juist daar werden de jonge spelers van Breukelen door Swift totaal overlopen. De 0-1 achterstand stond dan ook al snel op het bord. Het was niet helemaal duidelijk in welke speelminuut: het spel werd om de 30 seconden onderbroken door de leidsman van vandaag. Als men al niet geïrriteerd was door het slechte spel werd men het wel in deze omstandigheden. Swift kreeg hier echter als eerste echt last van, want een handsbal in de eigen 16 meter zorgde voor een 2de gele kaart en een penalty die door aanvoerder van Vuuren keurig werd benut. 1-1.

Vanaf de bank werd direct ingegrepen en overgegaan op een systeem met 3 verdedigers en een extra middenvelder maar het inspireerde de mannen uit Breukelen niet. Iedereen dacht de vrije rol op te eisen, ging ruimer dekken en het spelniveau daalde naar een bedenkelijk niveau.

Swift wist ondanks het ondertal wel raad met de labbekakkerige instelling van de tegenstander en liep op het gemakje uit naar een 1-5 (..) overwinning. Verliezen mag en hoort bij voetbal, maar zonder instelling en plezier verliezen is een schande. Gelukkig weten de F-jes nog wel hoe het hoort…..

Volgende week de uitwedstrijd tegen Zwaluwen 30 in Hoorn.