FC Breukelen 3 verslaat lastig Argon

argon
3e
Na een overtuigende overwinning in de openingsronde van de competitie stond voor afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Argon 4 op het programma. In de beker werd deze tegenstander met 6-3 verslagen, maar het vermoeden was dat ze op dat moment niet op volle oorlogssterkte naar Breukelen waren afgereisd. Dit vermoeden werd bij aankomst al snel bevestigd en hiermee kon Breukelen zich opmaken voor een zware middag.

Tot op heden heeft Breukelen enige moeite gehad met het scherp beginnen aan een wedstrijd. Vaak komt de ploeg eerst op achterstand waarna er vooral in de tweede helft een sterke periode van herstel volgt met een positief resultaat als gevolg. Dit weekend was het niet anders en na twintig minuten kon Argon na geklungel achterin de 1-0 binnenschieten. Het derde elftal speelde nog niet geweldig, maar kon toch enkele kansen creëren. Na een onderschepping op de rechterflank kon Breukelen uitbreken en met enig fortuin belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Scott Vorst. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en bracht Breukelen nog voor de rust op 1-1.

Na de rust toonde Breukelen in staat te zijn een tandje bij te kunnen schakelen als het vereist is. Vrij snel na de theepauze kreeg Breukelen meer ruimte en dit resulteerde in meer kansen. Na een prachtige diepe pass van Peter Kamp pikte goudhaantje Maikel Goossens zijn doelpunt mee en was de tussenstand 1-2. Vrijwel direct hierna kreeg dribbelkoning Irvin de Vette een strakke lage voorzet voor zijn voeten die hij van dichtbij tot doelpunt wist te promoveren. Met de 1-3 en het spelbeeld van dat moment leek het een prettige tweede helft te worden voor het 3e elftal. De kansen werden echter om zeep geholpen en Argon kwam een kwartier voor tijd op 2-3. Dit maakte een slotoffensief los bij Argon dat Breukelen deed wankelen. Met enkele hachelijke momenten was het tot aan de laatste seconde spannend, maar goalie Patrick Mur wist zich prima staande te houden.

Al met al vindt promovendus Breukelen 3 zich na twee wedstrijden bovenaan de ranglijst terug. De competitie is nog te pril om in te kunnen schatten wat dit precies over het derde elftal zegt, maar de ploeg is in ieder geval scherp aan de competitie begonnen. Zaterdag 19 september reist FC Breukelen af naar Amsterdam, waar er om 15:15 uur afgetrapt zal worden tegen WV-HEDW. De hoop is dat daar de ongeslagen status met een week verlengd kan worden. Hierover later meer.

Volg ons ook op Facebook: FC Breukelen 3