C4 nog niet effectief tegen Maarssen

maarssen
c4
De scheidsrechter neemt z’n taak serieus. Voor het begin van de wedstrijd tegen Maarssen C6 worden alle spelerskaarten minutieus gecontroleerd. Er hoeft nog net geen DNA-onderzoek aan te pas te komen, tot grote opluchting van enkele ouders langs de kant. Maar misschien had de scheids dat wel moeten doen. Dan was wellicht die lange van Maarssen ontmaskerd als B-speler.

Het begin van de wedstrijd speelt zich vooral af op de Breukelse helft en al na enkele minuten is er opwinding. Na een overtreding in het strafschopgebied op een Maarssense aanvaller geeft de scheids eerst voordeel en laat doorspelen. Als de bal dan op de paal wordt geschoten wijst hij alsnog naar de penalty-stip. Dat is wel heel veel voordeel zo bij elkaar. In ons nadeel. Niet terecht, maar de score telt wel. Al snel daarna wordt het verschil gemaakt en loopt Maarssen uit tot 3-0.

Toch gaat het niet eens slecht. We zijn alleen nog niet zo effectief en efficiënt. Onze spelers gaan pas bewegen als de bal gespeeld wordt. Terwijl het net andersom moet. Eerst vrijlopen en dan krijg je de bal. En als je dat als team consequent volhoudt kom je vanzelf uit bij het vijandelijk doel en schiet je de bal erin.

En dat lukt eenmaal wonderwel. Na vrijlopen, aanspelen, vrijlopen, aanspelen knalt Mart de bal hard en droog in de linkerbovenhoek. De eerste C4-score van het seizoen. Helaas schiet die lange van Maarssen er ook nog een paar n zodat de eindstand uitkomt op 6-1. Geen flatteuze uitslag, wel geflatteerd.

Een onterechte penalty is eigenlijk een dubbele straf.