FC Breukelen 2: Nederlaag met perspectief

dovo
2e
Vorig seizoen stond de uitwedstrijd tegen DOVO 2 ook als eerste wedstrijd op het programma, toen werd Breukelen totaal overklast maar sleepte men met inzet een 0-0 over de eindstreep. Nu verloor men met 0-1 maar was men grote delen van de wedstrijd beter dan de gastheren uit Veenendaal. De nederlaag in de slotfase kwam dan ook keihard aan

Op het hoofdveld van DOVO ontspon zich een heerlijke open wedstrijd met verzorgd voetbal van beide kanten in een hoog tempo. Het eerste kwartier was duidelijk voor DOVO en Breukelen had keeper Toni Emmelkamp nodig om een vroege achterstand te voorkomen. Breukelen nam het initiatief over en kwam via Cavit Yavuz en Oussama Ouhadou in scoringspositie. Het vizier van de voorwaartsen van Breukelen stond vandaag echter niet op scherp, want ook grote 1 op 1 kansen tegenover de keeper van DOVO waren in de tweede helft niet aan Olivier Branderhorst en Donny Kloppenburg besteed.

Ondanks een veldoverwicht van DOVO in de fase tussen de 60ste en 75ste minuut gaf Breukelen onder leiding van een sterke Nino Scheenhart geen krimp en hoefde keeper Emmelkamp niet één keer in actie te komen.

DOVO kwam in de 88ste minuut toch op voorsprong doordat een prima ingestudeerde vrije trap, ongehinderd bij de tweede paal kon worden binnengelopen. Breukelen was in de eerste helft al een paar keer gewaarschuwd uit identieke situaties, maar men vergat zich één keer aan de gemaakte afspraken te houden en kreeg direct de deksel op de neus. De resterende speeltijd was onvoldoende om nog van een slotoffensief te spreken en zo bleef men met lege handen achter.

Ondanks de teleurstelling kan men toch terugkijken op een zeer goede wedstrijd tegen een sportieve en goede tegenstander. De druk in de volgende wedstrijd zit er wel direct op, want een overwinning is nodig om weg te blijven bij de onderste plekken. Geen makkelijke opgave, want tegenstander de Merinos 2 hield het sterke Swift op 3-3.

Aanvang aanstaande zaterdag in Breukelen om 12.30 uur.