De kop is eraf, en hoe!

hcfcvictoria
f4
Zo’n eerste wedstrijd na de zomerstop is altijd spannend. De scheenbeschermers komen onder een dikke laag stof vandaan, voetbaltassen worden uit de schuur tevoorschijn getoverd en voetbalschoenen moeten vaak nog vervangen worden. Dat laatste geldt zeker voor eerste jaars f-jes. De voeten van die gastjes krijgen in de zomer acuut last van groeistuipen en schoenen die voor de zomerstop als gegoten zaten, kun je per definitie na de zomer doorschuiven aan een volgende lichting voetballers (of vriendjes met een kleinere schoenmaat…).

Vandaag was het voor ons weer de eerste wedstrijd als nieuwe F4 van FC Breukelen. Waren dit allemaal nieuwe voetballers bij FC Breukelen zult u zich als lezer wellicht afvragen? En het antwoord daarop is volmondig nee. De F4 2015/2016 is een samenstelling van voetballers uit de F3, F4 en F5 van het vorige seizoen. Al geruim voor aanvang van het seizoen was de nieuwe technische staf bestaande uit Sjoerd Gouka, Michel vd Breggen en Gerard van Engelenburg aan het scouten naar de talenten voor dit seizoen.

Hoe deze scoutingtrips invulling hebben gekregen, heeft u al kunnen lezen in het verslag van Paul Jeroen, begenadigd co-leider, co-trainer en hofschrijver van de F2. Hoe succesvol de scouting is, moet je uiteindelijk altijd afwachten. Je kunt als staf een idee in je hoofd hebben, maar het moet op het veld gebeuren. Danny Blind weet daar inmiddels alles van…

Onze selectie dit jaar bestaat in ieder geval uit Jack van Baggum, Julian Finn van der Meer, Hidde Severien, Armin van de Breggen, Roy van der Sande, Koen Gouka, Max Turksma, Mauro Schreurs en Lieuwe van Engelenburg.

Als de jongens na een scherpe warming-up aan de aftrap staan, dan gaat de hartslag van het in grote getallen aanwezige publiek en de technische staf toch iets omhoog. Als vervolgens binnen 5 minuten er een stand van 0-4 op het bord staat door doelpunten van Jack, 2 keer Hidde en Julian Finn, dan staat iedereen weer een stuk rustiger langs het veld. De eerste helft was dan ook volledig eenrichtingsverkeer. In de rust werd keeper Armin al gecomplimenteerd op een volstrekt foutloos eerste helft. Hij had namelijk geen bal gehad.. De ruststand was dan ook 0-9 door doelpunten van Jack, Hidde, Julian Finn en Max.

Ondanks waarschuwingen van de staf in de rust ging iedereen in de tweede helft wat teveel op zoek naar eigen succes. De score werd nog wel wat verder opgevoerd naar 0-12 en keeper Lieuwe had in de tweede helft net zo veel te doen gehad als Armin in de eerste. Hij ging daarom als een kleine Stanley Menzo (voor de oud-gedienden onder ons) zo ongeveer op de middenlijn keepen.

De afsluitende penaltyserie werd met ruime cijfers gewonnen met een bijzondere vermelding voor penaltykeeper Lieuwe die maar liefst 7 van de 8 vijandelijke penalty’s uit zijn doel wist te kijken, schoppen en ranselen.

Victoria F15 – FC Breukelen F4: 0-12 (0-9)

Mannen, als technische staf zijn we natuurlijk dik tevreden met dit resultaat in de eerste wedstrijd. Aankomende week hebben we de eerste competitiewedstrijd, dan mogen we weer knallen met z’n allen.