De jongens tegen de meisjes

csw
e5
Vandaag stond een speciale aflevering van dit populaire programma op de rol. Deze speelde zich af op de velden van CSW en de teams bestonden uit onze E5 en de meiden van CSW E6. Beiden hadden hun eerste wedstrijd gewonnen maar de meiden komen een klasse hoger uit en was dus een echte graadmeter. Zo was het dus dat beide teams om kwart negen aan de aftrap stonden.

Strak op tijd werd er afgetrapt door de meisjes onder leiding van Scheidsrechter Wiebe Herweijer. Direct bleek dat het een andere wedstrijd zou worden dan vorige week. De aanval werd opgezocht maar gelukkig voor de ons stond het vizier nog niet op scherp. Vanuit de achterbal die volgde werd er door het midden opgebouwd door Samuel die als laatste man veelvuldig doorschoof naar het middenveld waar het grote gat bleek te liggen. Deze acties leverden een aantal kansen op voor aanvoerder Levi en Deylano.

Meer dan wat slappe schoten leverde dit niet op en de keeper van de meisjes werd niet echt op de proef gesteld. Het spel golfde op en neer en ondanks de inzet leek het of er enige coulance getoond werd door de jongens tegen de “arme” meisjes. Wij kunnen u zeggen dat dit niet nodig was daar ze met regelmatige aanvallen niet onderdeden voor de jongens.

Verderop in de wedstrijd dachten de jongens de keepster van de meisjes nog te kunnen verschalken met afstandschoten, maar deze bleken krachteloos en een simpele prooi voor haar. Ondertussen leken de meisjes sterker te worden maar de ‘no nonsense’ verdediging van de jongens met rechtsachter Ryan, laatste man Samuel en linksachter Jorian bleek een waar blok, een onneembare vesting. Zo werd de rust uiteindelijk bereikt met een 0-0 stand op het scorebord.

Tijdens de rust werd nog even aangehaald dat het samen- en overspelen belangrijk is en dat daar de kracht zal liggen van deze wedstrijd. De tweede helft werd aangevangen met een onveranderd spelbeeld maar de jongens hadden inmiddels wel de joker ingezet. Evenals vorige week bleek Lars dan ook letterlijk een kleine plaag en was moeilijk af te stoppen door de meisjes. Toch bleek dit ook niet de garantie voor een doelpunt. Evenmin bleek Presley als middenvelder het verschil te kunnen maken en in plaats van te passen liep hij zich meer dan eens vast op al die meisjes. Het blok van verdedigers was inmiddels gewijzigd en dit leverde de eerste levensgrote kans op voor de meisjes.

Een schot van links kon keeper Timo niet pareren en de bal rolde tergend langzaam voor het doel langs waarbij de inlopende speelster de bal op een teennagel na in kon tikken. Gemist door alles en iedereen rolde hij over de achterlijn. Pfff, de opluchting was groot aan de jongenskant. Even later bleek het dan toch raak, na goed doorgaan van de meisjes was het met een schot 1-0. Met nog een vijftal minuten te gaan leek de overwinning naar de meisjes te gaan. De coaches brachten lichte wijzigingen in de opstelling aan en zo werd de 1-3-1-2 opstelling gewijzigd naar een 1-2-4 opstelling.

Alle zeilen werden bijgezet en een stormloop van aanvallen ging op het doel af. Na een charge op Lars moest deze enigszins moe en aangeslagen het veld verlaten. Met nog 2 minuten op de klok leek het onmogelijk om in ieder geval nog gelijk te maken. Maar loon naar werken was het deel van de jongens. Was het vorige week Lars die doorging na de blessure van Ryan, nu was het precies andersom en liet de laatste met een droge knal de verdiende 1-1 bijschrijven. Kort na de gelijkmaker klonk het eindsignaal en stond er gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

De penaltyreeks werd dit maal goed afgewerkt. De jongens scoorden er 6 van de 8 en de meisjes 2 van de 9. Volgende week volgt de eerste competitie wedstrijd uit tegen PVCV en starten wij op het seniorentijdstip van 13.15 uur.