FC Breukelen 2 herstelt zich in eerste bekerwedstrijd

zuidvogels
2e
Na de matige vertoning tijdens het eigen Vechtstreektoernooi volgde een rommelige trainingsweek: door het afzeggen van VVIJ ging de oefenwedstrijd niet door en de trainingsopkomst liet ook te wensen over. Met de eerste serieuze bekerwedstrijd tegen Zuidvogels 2 op het programma geen prettig vooruitzicht, maar uiteindelijk stapte men met een 2-2 gelijkspel tevreden het veld af.

Breukelen startte nog zonder Zaid El Jaloulli, Jantijn Augustin (vakantie), Oussama Ouhadou (blessure), Nino Scheenhart en David Rommey (schorsing). Zo kregen de overige spelers de kans zich in 90 minuten te bewijzen en de concurrentiestrijd op te voeren. Breukelen was duidelijk de bovenliggende partij zonder zelf goed te spelen, hoewel de opbouw deze keer goed verzorgd was.

Dit leidde tot 5 grote kansen in de eerste helft, maar de keeper van Zuidvogels redde knap op inzetten van Olivier Branderhorst (overgekomen uit de A junioren), Hans Kabalt (prima wedstrijd) en Marvin Jones (nieuw bij de 1ste selectie). Uit 2 aanvallen bewees de geslepen spits van Zuidvogels zijn doelmatigheid door 1x te scoren. Tegen de veldverhouding in kwam men zelfs op een 2-0 voorsprong met nog 25 minuten op de klok.

Breukelen zette nog een tandje bij, zag de tegenstanders hier en daar met kramp omvallen en scoorde via Sven van Vuuren de aansluitingstreffer. Keeper Toni Emmelkamp hield zijn team daarna in de wedstrijd door in de derde wedstrijd op rij een penalty te stoppen! Hier haalde men net dat beetje extra energie uit om via Cavit Yavuz de gelijkmaker te scoren. Daarna speelde beide partijen in de slotfase vol op de overwinning maar ondanks een grote kans voor beide doelen bleef de gelijke stand op het bord.

Aangezien Zuidvogels ook uitkomt in de reserve hoofdklasse was dit een goede graadmeter voor de aanstaande competitie. Verdedigend en in de omschakeling moeten er nog wel stappen gemaakt worden en ook qua conditie (erbij) en kilo’s (eraf!) moet er nog veel progressie geboekt worden. Aanvallend worden er veel kansen gecreëerd  en is de werklust prima.

Op naar de volgende (beker)test tegen Aalsmeer 2 aanstaande dinsdag om 19.30 in Breukelen.