Vechtstreektoernooi 2015

FCB_VstrCup

14 en 16 augustus: Impressie van het Vechtstreektoernooi 2015 Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse Vechtstreektoernooi. Tussen beide speeldagen door werd, geheel volgens planning, ook nog de Breukelerbrug vervangen door Rijkswaterstaat.

De planning van het toernooi liep helaas iets anders. Hercules, ondanks eerdere toezegging, moest op het laatste moment beide teams terugtrekken. Toch is het Henk van Latum met zijn mannen gelukt om voor onze gasten van De Meern en Elinkwijk een interessant programma op te stellen.

Vrijdag

Vrijdag avond kruisten Elinkwijk 1 en FC Breukelen 2 de degens. Een goede wedstrijd met die voor Elinkwijk winst opleverde. Hiervan staat elders op de site het verslag.

Op het hoofdveld spelden vv de Meern 1 en FC Breukelen 1 een gemotiveerde en spannende wedstrijd waarbij beide partijen goed gebruik maakten van het wisselrecht. Zo had iedereen de mogelijkheid zich in de ”picture” van de trainer en supporters te spelen.

Na een mooie aanval via Renaldo Jongebloet en Daniel Kops kon Tom Kalkhuis de bal in het net werken. In de eerste 20 minuten was Breukelen meer aan de bal, maar daarna werd de Meern sterker en maakten ze, na een slimme beweging van oud-Breukelaar Gökhan Yassar, de gelijkmaker. Het was Renaldo Jongebloet die na circa 35 minuten een mooie voorzet van Mitchell de Zwart intikte.

Hierna had de Meern de kans om via een strafschop de gelijkmaker te scoren, maar Aaron Balk liet zien dat hij op de lijn heel beweeglijk is en keerde de inzet van Gökhan Yassar. Ook kort na de rust was de Meern de bepalende en actievere tegenstander. Breukelen loerde op zijn counters en leverde, 10 minuten voor het einde van de wedstrijd, uiteindelijk het gewenste resultaat. Sam Osei wist, komende van links, met een fantastische stift vanuit het strafschopgebied de keeper van De Meern te verschalken. Eindstand 3-1 voor FC Breukelen.

Zondag

Op zondagmiddag speelden de Meern 1 en Elinkwijk 1 een mooie derby die door de Meern verdiend met 3:0 werd gewonnen.

Breukelen 1 speelde op zondag met een identieke opstelling als vrijdag tegen de Meern 2 en scoorde 5 keer! Naar de rust maakte Cor Ten Bosch pas gebruik van de wissels. Anouar El Hassani scoorde kort voor het laatste fluitsignaal zijn eerste goal voor FC Breukelen.

Samenvattend zijn alle trainers met de geboden mogelijkheden heel tevreden, hebben zij kunnen zien hoe spelers omgaan met 2 twee wedstrijden binnen 48 uur. En wat nog verbeterd moet worden in opstelling en wissels.

De traditie van het Vechtstreek toernooi wordt in 2016 voortgezet!