Geen antwoord op power van Eemdijk

1
eemdijk_logo
FC Breukelen 1 is gedegradeerd naar de eerste klasse, v.v. Eemdijk neemt de vrijgekomen plaats in de hoofdklasse in. De ‘Diekers’ overrompelden de thuisploeg vanmiddag van acquit met een kwartiertje krachtvoetbal dat prompt drie prima goals opleverde van achtereenvolgens Daniël de Haan, Jasper Bolland en Angelo Duyst. Daarmee deelde Eemdijk een knalharde dreun uit aan de dolende nummer 11 van de hoofdklasse die het in de laatste wedstrijd van het seizoen niet meer te boven kwam.

FC Breukelen nam rond de twintigste minuut het initiatief wel wat over en zag Deen van Embricqs een enorme mogelijkheid op 1-3 verprutsen toen hij één-op-één met keeper Gerben Ruizendaal de bal van zijn schoenen liet plukken. Kort voor rust - FC Breukelen had Immanuelson Duku en Mitchell van Friderici ingebracht voor Djuric Winklaar en Mauro Franken - schoot Marc van Rees van 20 meter schitterend 1-3 in de bovenhoek en er gloorde weer wat hoop bij de gastheren. Bijna werd het zelfs 2-3, maar een laag schot van Daniël Kops op slag van rust werd door Ruizendaal bekwaam tot corner getikt.

Vijf minuten na de onderbreking vervloog de Breukelse hoop als sneeuw voor de zon toen Henri de Graaf vogelvrij in het zestienmetergebied de bal controleerde en met links in de hoek afdrukte: 1-4. De marge was weer drie en een nieuwe mokerslag was uitgedeeld. FC Breukelen speelde vanaf dat moment rommelig en opportunistisch, en kreeg warempel een paar kansjes via opnieuw Marc van Rees (zijn afstandsschot vloog nu over) en afstandsschoten van Deen van Embricqs (naast de kruising) en Daniël Kops (te zacht) en een stiftje van Deen dat helaas de lat toucheerde.

Een stiftje van de gevaarlijke Eemdijk-spits Jasper Bolland over FC Breukelen-doelman Aäron Balk aan de andere kant van het veld zorgde bijna voor 1-5, maar de bal caramboleerde via de paal terug het veld in. Terwijl links en rechts Eemdijk-spelers omvielen van de kramp, kon FC Breukelen niet echt een collectieve vuist meer maken tegen de vesting die keeper Ruizendaal voor zijn doel had opgetrokken. En jawel, niet veel later viel ook nog de vijfde Eemdijkse treffer: een harde, lage voorzet van rechts werd door Jan de Graaf loeihard tegen de touwen gewerkt. Het hoofdklasseschap was binnen. Eemdijk kon in de middencirkel gaan feestvieren met de grote groep meegereisde supporters en mag zich de terechte winnaar van de nacompetitie noemen. Wie in een beslissende match met 1-5 bij de enige concurrent wint, verdient de promotie dubbel en dwars.

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd (met hier foto’s en hier een samenvatting) op de website van v.v. Eemdijk.

Seizoen voorbij

Voor FC Breukelen duurde het hoofdklasseavontuur slechts één seizoen. Het stapje terug brengt de club naar de eerste klasse, waar het in ieder geval LRC Leerdam niet zal treffen, want de paarswitten promoveerden vanmiddag naar de hoofdklasse ten koste van Buitenpost (2-4). Ook het Amsterdamse a.v.v. Swift mag zich vanaf nu hoofdklasser noemen. Opvallend is dat in de zeven p/d-poules slechts twee hoofdklassers zich wisten te handhaven, te weten Urk en Staphorst.

Ook DFS doet stapje terug

Dat bij een kleine zege (1-0 winst van Eemdijk tegen Rijsoord) nog niet alle hoop vervlogen hoeft te zijn, hebben we gezien aan Eemdijk. Het tegendeel is ook waar: de ruime zege van DFS tegen JSV (6-0) van verleden weekend bood blijkbaar geen enkele garantie voor de toekomst. In Vlaardingen ging men vanmiddag met 2-0 onderuit tegen Deltasport, de ploeg van oud-prof Ton Pattinama. DFS degradeert hierdoor eveneens naar de eerste klasse.