FC Breukelen 3 bereikt volgende ronde nacompetitie

3
afc
Afgelopen weekend begon het derde elftal met een redelijk comfortabele uitgangspositie aan het thuisduel met AFC 7. Uit werd met 2-4 gewonnen waardoor het karwei thuis afgemaakt zou moeten kunnen worden. Er werd echter wel gewaakt voor gemakzucht, bij een snelle 0-1 achterstand kan het immers altijd gaan spoken. Dankzij de heenwedstrijd wist FCBreukelen ook waar de krachten en zwaktes van AFC zouden liggen en het doel was een snelle voorsprong te bereiken zodat elk sprankje hoop van de uitploeg onmiddellijk zou vervagen.

FC Breukelen speelde verre van indrukwekkend in de openingsfase en dat was vooral te wijten aan een gebrek aan organisatie waardoor de veldbezetting te wensen over liet. Resultaat hiervan was een rommelig spelbeeld waarin weinig kansen ontstonden. Uiteindelijk werd de opening gevonden met een aanval uit het boekje. Rick van der Velde vond met een strakke crosspass Jurre Fledderus op de rechterflank, die de bal op zijn beurt bij Irvin de Vette bracht. De rappe aanvaller speelde op het juiste moment de instormende Scott Vorst in, die zijn actie onderbroken zag worden door een onreglementaire tackle in het zestienmetergebied. De strafschop werd feilloos benut door Maikel Goossens en dit bracht de tussenstand op 1-0. Omdat de organisatie inmiddels was omgezet kreeg Breukelen meer grip op de wedstrijd en leek de buit binnen.

Toch begon de tweede helft weer rommelig. De ruimtes werden groter en dit zorgde voor spannende situaties aan beide kanten. Scott Vorst wist de ruimte optimaal te benutten en stelde Maikel Goossens in staat om bij de tweede paal de bal vallend in het doel te koppen. Na de 2-0 was de wedstrijd zo goed als gespeeld, al weigerde AFC de handdoek in de ring te werpen. De gezonde aanvalslust werd beloond toen zij op miraculeuze wijze de bal in de verre hoek wisten te koppen. Na de 2-1 werden de grote ruimtes de uitploeg nochtans fataal. Het regende kansen en Olivier Branderhorst wist hier als eerste van te profiteren. Hij reageerde alert op een rebound en werkte de 3-1 in het doel. Niet lang daarna zette hij met een puntgave pass Scott Vorst alleen voor de keeper en de bedrijvige nummer tien bepaalde de eindstand op 4-1.

Ondanks veel slordigheden en het missen van een groot aantal kansen kan FC Breukelen tevreden terugkijken op het tweeluik. Er worden genoeg kansen gecreëerd en wanneer de afronding iets aangescherpt kan worden dan levert dit geheid goals op. De tegenstander aankomend weekend zal het bekende DHSC 2 worden. FC Breukelen neemt het thuis om 12:30 uur op tegen de Utrechters die het de ploeg ongetwijfeld lastig gaan maken. FC Breukelen gaat er in ieder geval alles aan doen om een goede uitgangspositie voor de uitwedstrijd te verwerven zodat de finale van de nacompetitie bereikt kan worden.